PROSLAVA U ZADRU – 40 GODINA PRISUTNOSTI

2441

U subotu, 21. rujna 2013., Klanjateljice Krvi Kristove u Zadru proslavile su značajan jubilej: 40 godina svoga djelovanja u tom gradu. Slavlju su, uz regionalnu poglavaricu sestru Ana Mariju Antolović, nazočile sestre obližnjih zajednica kao i sestre koje su u jednom periodu svoga života živjele i djelovale u ovoj zajednici.

Zajednica u Zadru osnovana je 1973. godine zbog potreba sestara koje djeluju na otocima zadarskog arhipelaga i potrebe da u blizini na kopnu za vrijeme putovanja imaju zajednicu za smještaj. U tu svrhu Zadarski nadbiskup daje sestrama kuću na korištenje te se s vremenom na području Nadbiskupije proširuje pastoralno djelovanje i drugi oblici apostolata.

Nakon radosnog zajedništva kod stola, u poslijepodnevnim satima, sestre su se okupile u samostanskoj kapelici na klanjanje s duhovno – povijesnim sadržajem. Izrazile su prvenstveno Bogu zahvalnost za Njegovo djelovanje u ovoj sredini po svim Klanjateljicama, ističući da ovih 40 godina svjedoči o Božjoj prisutnosti te Božjoj logici koja nije u osobama tražila osjećaj sigurnosti, pripremljenosti ili prikladnosti po ljudskim svjetonazorima, nego povjerenje u Njega i otvorenost srca za suradnju u Njegovu djelu.Zauzetost za širenje Božjega Kraljevstva u svom poslanju u zajednici, župama, školama, vrtiću, studiju, domaćim poslovima, sestre su živjele od 1973. godine, zahvalne za vodstvo Duha Svetoga i snagu otkupiteljske Krvi Kristove u svim prilikama života.

Prethodni članakPOKRAJINSKI SUSRETI U REGIJI
Sljedeći članakPOKRAJINSKI SUSRETI U ZADRU, OKUČANIMA I ZAGREBU