PROSLAVA MEĐUNARODNOG DANA STARIJIH OSOBA

1492

U organizaciji Doma „Dragi bližnji“ i programa „Pomoć u kući“ organizirana je 28. rujna 2013. proslava Međunarodnog dana starijih osoba koja se inače obilježava 1.listopada. Proslava je održana u kino dvorani u Okučanima.

Na početku proslave ravnateljica Doma, „Dragi bližnji“ s. Cecilija Ivanka Milković pozdravila je sve prisutne. Nakon pozdrava uslijedila je Misa koju je predvodio fra Mario Radman, župnik u Okučanima. Nakon Mise, ravnateljica Doma predstavila je prisutnima program i voditeljicu programa, Leonoru Gubić, koja radi na Radio Bljesku u Okučanima. Uslijedio kulturno zabavni program u kojem su nastupili: KUD „Tkanica“ sa spletom pjesama i plesova iz Zapadne Slavonije i Bunjevačkih pjesama i plesova, zatim skeč „Dvije gluhe bake“ koje su izvela djece iz Osnovne škole uz pomoć prof. hrvatskog jezika Đure Čorak. Djeca iz Osnovne škole pod vodstvom prof. glazbenog odgoja, Brankice Korać, otpjevala su tri pjesme: Nabrali smo kiticu najljepšega cvijeća, Nek svud ljubav sja i Tumbala lajka. Nakon programa koji su izvela djeca, na red su došli i stariji izvođači. Korisnici Doma „Dragi bližnji“ uz pratnju harmonikaša Ivice Kaurina, izveli su četiri narodne pjesme: Pjevaj mi, pjevaj sokole, Sarajevo behara ti tvoga, Djevojka je ruže brala i Oj livado, rosna travo. Zatim je ravnateljica s. Cecilija ukratko predstavila Dom „Dragi bližnji“, a o svom boravku u Domu govorili su korisnici Marija Nazalević i Anto Marić. Predsjednica programa „Pomoć u kući“ gđa Magda Pletikosa, ukratko je predstavila program koji provode. Na kraju programa s. Cecilija je zahvalila svima koji su došli na proslavu.

Nakon proslave Međunarodnog dana starijih osoba, uslijedilo je i slavlje pete obljetnice Doma „Dragi bližnji“ koje se održalo u prostorijama Doma. Svi uzvanici i posjetitelji uputili su se u dvoranu sv.Katarine Sijenske koja je predviđena za proslavu. Dvorana je bila premala za sve goste tako da su neki morali stajati na hodniku. Na početku programa, u ime sestara Klanjateljica Krvi Kristove, koje su nositeljice projekta Doma Dragi bližnji, u ime djelatnika i korisnika Doma, sve prisutne pozdravila je ravnateljica Doma s. Cecilija Milković. U pozdravu je posebno istaknula prvu ravnateljicu Doma, s.Anitu Katarinu Ferketin, koja je kroz četiri godine utirala putove rada Doma. Također je pozdravila i druge značajne osobe koje su doprinijele ostvarenju projekta Doma „Dragi bližnji“. Među njima su: Boris Nemeth, projektant, gđa Zlata Blažanin, koordinatorica svih radova i gosp. Nikola Knežević, jedan od kooperatera. Nakon svih pozdrava uslijedio je zabavni program u kojem su sudjelovali: KUD „Tkanica“, djeca iz Osnovne škole i korisnici Doma „Dragi bližnji“. Nakon završenog programa svi su se uputili u dvoranu sv. Josipa na prvom katu u kojoj su se mogli okrijepiti ukusnim domaćim jelima. Za zabavu su se pobrinuli tamburaši iz KUD-a „Tkanica“ koji su odsvirali i otpjevali nekoliko narodnih pjesama. Nakon prijateljskog druženja, zahvalu Bogu prikazali su u sv. Misi koju je predslavio župnik fra Mario Radman. Misa se slavila za sve pokojne korisnike ovoga Doma te smo zahvalili Gospodinu na svemu postignutom i molili Ga da i dalje blagoslivlja ovaj Dom i sve one koji u njemu žive.

Dom „Dragi bližnji“ otvara svoja vrata i drugim žiteljima ovoga mjesta kroz natjecanje „Pokaži svoj talent“ u kojem će nastupiti razni izvođači iz općine i okolice. Natjecatelje će pozorno pratiti žiri koji će na kraju proglasiti pobjednika koji će dobiti nagradu, a program će voditi dvije zanimljive voditeljice. Svi koji su zainteresirani mogu doći i navijati za svoje favorite. Dobro došli!

Prethodni članakS. BLAŽENKA KASAPOVIĆ NAŠLA JE MIR U BOGU
Sljedeći članakDRAGA REGIJO ZAGREB, SRETAN TI 134. ROÐENDAN Neka nas danas sjećanja odvedu