„OVISNOST – PROBLEM POJEDINCA, OBITELJI I/ILI DRUŠTVA“

1299

U organizaciji Europske akademije pri Banjalučkoj biskupiji u prostorijama biskupske kuće, 22. svibnja 2013. održano je predavanje na temu: „Ovisnost – problem pojedinca, obitelji i/ili društva“.

Predavači su bile osobe iz Udruženja roditelja za pomoć u prevenciji i borbi protiv ovisnosti „Biram Život“ iz Banja Luke i djelatnici Centra za odvikavanje od ovisnosti „Marjanovac“ iz Aleksandrovca, koji su nastojali prenijeti svoje desetogodišnje iskustvo rada s ovisnicima i njihovim obiteljima radeći po programu „Projekt Čovjek“.

Tom prilikom Udruženje roditelja „Biram Život“ predstavilo se po prvi puta javnosti nakon svoje službene registracije i upoznalo skup s razlozima nastanka i ciljevima djelovanja.

Bio je to prvi zajednički nastup ovih dviju Nevladinih organizacija u sklopu obilježavanja desetogodišnjeg djelovanja Centra „Marjanovac“ i grupe roditelja koja je pod okriljem Centra „Marjanovac“ prerasla u Udruženje roditelja „Biram Život“.

Vjerujemo da će ovakvih susreta biti sve više i nastojanja da se pomogne mladima i njihovim obiteljima u rješavanju problema ovisnosti u svoj njegovoj složenosti.

Prethodni članakAPOSTOLSKO PUTOVANJE
Sljedeći članakSLAVLJE DESETE OBLJETNICE KANONIZACIJE MDM ZADRU