KANONSKA VIZITACIJA – SUSRETI U NOVOJ TOPOLI I PODSUSEDU

1571

„Proročice danas s pomiriteljskim srcem“ tematski je poticaj za susret Vrhovnog vijeća sa sestrama Regije Zagreb. Na susretu koji je 13. i 14. travnja održan u Novoj Topoli okupilo se 20 sestara iz Glamoča, Sarajeva, Zenice, Okučana, Đulovca, Banjaluke i Bosanske Gradiške, a na susretu u Podsusedu okupilo se 28 sestara iz Zagreba, Hrvatske Kostajnice, Karlovca, Ivanca, Vukovara, Bihaća, Bjelovara, Bosanske Gradiške, Oliba, Vrsara i Zadra.

Susreti su bili prožeti molitvom i međusobnim dijeljenjem plodova osobnih i zajedničkih razmišljanja na zadanu temu. Biblijski tekst iz Knjige proroka Ezekiela (11,17-21) bio je polazište za rad u skupinama – razmišljale smo i izmijenile međusobno osobna iskustva, koja su nam pomogla i pomažu nam graditi mostove pomirenja. Sestre su na kreativni način predstavljale rad skupina izrazivši spremnost, otvorenost, jasnoću i konkretnost u življenju ASC identiteta kojemu je bitna karakteristika upravo pomirenje. U jednom dijelu programa posvetile smo vrijeme razmišljanju i molitvi nad tematskom slikom (logom) cijele kanonske vizitacije, a koja predstavlja proročicu danas s pomiriteljskim srcem. Logo je izradila novakinja iz Italije, sada s. Elena, koja živi svoje poslanje na Filipinima.

Osim toga, važna sastavnica rada bilo je dijeljenje onog najsnažnijeg i najdragocjenijeg u svakoj sestri – osobnog iskustva pomirenja koje nadilazi sve granice, ruši našu logiku, rađa obnovljenom ljubavlju. Moguće je to jedino kad je život temeljen na Kristu čija žrtva daje smisao svakoj našoj situaciji. Transparentnost, sloboda, prihvaćanje, istina, ono je što je susretu dalo krila.

Obnovljenom nadom, otvorena srca sa središtem i žarištem u Kristu sestre su se vratile u svoje obogaćene i zahvalne za ovaj blagoslovljeni susret i rad.

Prethodni članakKANONSKA VIZITACIJA – SUSRET U MÜNCHENU
Sljedeći članakPAPINA PORUKA ZA 50. SVJETSKI DAN MOLITVE ZA ZVANJA Zvanja su znak nade utemeljene na vjeri