KANONSKA VIZITACIJA – DRUGI KRUG SUSRETA

2350

Tijekom kanonske vizitacije Klanjateljica Krvi Kristove Regije Zagreb održavaju se i dalje susreti Vrhovne poglavarice i njezina Vijeća sa sestrama, kao i posjete sestrama u mjestima njihova života i djelovanja. Kako u svom pismu najave vizitacije ističe vrhovna poglavarica s. Mariamma Kunnackal, svi ovi susreti imaju za cilj „potaknuti na život pomirenja sa samima sobom, s drugima, s Bogom i sa svemirom, kako bismo bile proročki znak u ovom rastrganom i podijeljenom svijetu“, a posjetom zajednicama žele upoznati najvažnija i značajna služenja po kojima sestre odgovaraju na izazove svijeta i Crkve.

Samostanu sv. Terezije od Dj. Isusa u Zagrebu, Miramarska cesta 100,  održan je 25. ožujka 2013. susret Vrhovnog Vijeća s regionalnom upravom i poglavaricama zajednica.

Samostanu sv. Josipa u Zagrebu, Tuškanac 56, održan je 26. ožujka 2013. susret sa sestrama zaduženima za početnu i trajnu formaciju sestara te pastoral mladih.

Od 27. do 30. ožujka 2013. članice Vrhovnog vijeća boravile su u Međugorju te posjetile Sinj, Mostar, Tomislavgrad, Kongoru, Glamoč i Bihać. Uskrs su proslavile u zajedništvu sa sestrama zajednice u regionalnoj kući u Zagrebu.

Samostanu Srca Isusova u Zagrebu, Vinobreška 16, održan je 1. travnja 2013. susret s mlađim sestrama među kojima su bile i četiri sestre s privremenim zavjetima.

Na susretima održanim 5.-6. travnja 2013. na temu kanonske vizitacijeProročice danas s pomiriteljskim srcem u Zadru je sudjelovalo 16 sestara, a u Zagrebu 26. Zajednički rad od dan i pol protekao je u klimi uskrsne radosti i sestrinskog zajedništva, u uzajamnom prihvaćanju i pažljivom slušanju, u otvorenosti Gospodinu koji želi svakoj podariti novo srce i nov duh.

Na Bijelu nedjelu, 7. travnja 2013., članice Vrhovnog vijeća sudjelovale su u misnim slavljima u župi sv. Vida u Vidovicama i u župi sv. Ane u Bjelovaru. Posjetile su zajednice sestara u Karlovcu, Ražancu, Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški.

U Bjelovaru i Zadru upriličeni su susreti s članovima Zajednica Krvi Kristove.

Prethodni članakSRETAN USKRS
Sljedeći članakKANONSKA VIZITACIJA – SUSRET U MÜNCHENU