DUHOVNA OBNOVA ZA KRIZMANIKE U BJELOVARU

1569

U župi svete Ane u Bjelovaru održana je 25. svibnja 2013. duhovna obnova za krizmanike na temu Sveta potvrda i sedam darova Duha Svetoga. S. Mirjana Juranović i s. Ivana Husnjak, Klanjateljice Krvi Kristove iz Zagreba, bile su voditeljice radionica organiziranih za dvije skupine vjeroučenika.

Sestrama sam pomagala u vodstvu kao mlada župljanka župe sv. Ane i članica Zajednice Krvi Kristove te o bogatstvu ovoga dana mogu reći: „Meni je to bilo prvo iskustvo da sam pomagala sestrama u njihovoj zadaći i da sam ujedno poučavala, upustila sam se u tu “avanturu” bez treme i straha. Pomislila sam na sv. Mariju De Mattias kako je i ona slično okupljala djecu, mlade, stare, žene koje su u braku i one koji su bili puni neznanja. Darovala im je svoju ljubav i nježnost te ih poučavala o kršćanskoj vjeri. Želim nositi radost i mir o čemu sam uz sestre svjedočila kao laikinja. Za buduće krizmanike trebamo i moliti. Kada na Svetoj potvrdi prime darove Duha Svetoga, želim da ih spoznaju, izgrađuju i njeguju da bi donijeli plodove u njihovu životu.“

S. Mirjana i s. Ivana su svojom pažnjom i znanjem potakle mlade na razmišljanje i produbljivanje vjere. One su odgovorile na poziv sestara Klanjateljica Krvi Kristove koje djeluju u župi i župnika vlč. Krunoslava Detića koji priprema krizmanike tijekom cijele godine.

Prethodni članakDAN REDOVNICA U ZADRU
Sljedeći članakLJETNE RADIONICE U IVANCU