DESETA OBLJETNICA KANONIZACIJE MARIJE DE MATTIAS

1408

Mi, Klanjateljice Krvi Kristove, slavimo ove godine desetu obljetnicu kanonizacije svoje utemeljiteljice svete Marije De Mattias.

Prošlo je već deset godina od 18. svibnja 2003. Mnoge od nas još u svojim srcima čuvaju dragu uspomenu na događaj tako dugo iščekivan i željen. Kao Vrhovna uprava pozivamo vas da ovu godinu živimo u dubokom stavu zahvalnosti za život i djelo koje je Bog izveo po svetoj Mariji De Mattias kao i izraz zahvalnosti za blagoslov kojim prati našu Družbu.

(Iz pisma vrhovne poglavarice, u Rimu 22. veljače 2013.)

 

Sv. Marija De Mattias bila je zaljubljena u Isusa i ‘tjerana’ snagom njegove Predragocjene Krvi željela je stići do svih osoba, a osobito siromašnih, i navijestiti im koliko su vrijedni i kojom su cijenom plaćeni. Ta posebna ljubav naše svete Majke prema siromašnima i onima koji su na rubu za nas je uvijek poziv na novo vrednovanje našega življenja i djelovanja, a dodatni motiv i poticaj daje nam naš papa Franjo od prvoga dana svoga izbora. Jasnoća njegova govora, jednostavnost i neposrednost svjedočenja Božje blizine osvaja i budi nadu. Ovaj naš svijet može postati bolji kada jedni druge promatramo kao suradnike, a ne konkurente; kada umjesto osude širimo milosrđe; kada nam svi oni koji nas okružuju postanu bližnji i kada se uzajamno čuvamo i brinemo jedni za druge.

Tema Kanonske vizitacije, slavlje 10. obljetnice kanonizacije MDM i pozivi pape Franje dodatni su poticaji za traženje pravih odgovora po kojima ćemo biti nositeljice pomirenja i svjedokinje svetoga u našemu svijetu.

(Iz pisma regionalne poglavarice, u Zagrebu 30. travnja 2013.)

Prethodni članak„ZLATNA HARFA“ 2013. U PRIJEDORU
Sljedeći članakSLAVLJE DESETE OBLJETNICE KANONIZACIJE MARIJE DE MATTIAS U ZAGREBU