SLAVLJE DOŽIVOTNIH ZAVJETA I REDOVNIČKIH JUBILEJA

1525

Na svetkovinu Uznesenja BDM, 15. kolovoza 2012., brojne Klanjateljica Regije Zagreb okupile su se u crkvi sv. Terezije od Djeteta Isusa u Zagrebu gdje je svečanu Euharistiju predslavio p. Ilija Grgić, Misionar Krvi Kristove.

Za vrijeme euharistijskog slavlja, u nazočnosti regionalne poglavarice sestre Ana Marije Antolović, s. Jagoda Nikić položila je doživotne zavjete, a pet sestara zahvalilo je Gospodinu za 50 godina vjernosti u redovničkom životu: s. Anđela Golub, s. Celestina Stojanović, s. Konzolata Nikifor, s. Ljiljana Meštrović i s. Maristela Hećimović, dok su s. Ivanka Lisak i s. Zdravka Leutar zahvalile za 25 godina redovničkog života.

Radost ovog višestrukog slavlja sa sestrama su podijelili su vjernici župe te roditelji, rodbina i prijatelji slavljenica. Slavlje je uzveličao zbor Klanjateljica pod vodstvom s. Cecilije Milković, a s. Matija Pavić tumačila je važne i znakovite trenutke obreda.

Svoju zahvalnost Gospodinu izrazile su s. Beata Lagundžić u Banjaluci o 50-toj obljetnici svojih redovničkih zavjeta, a u prigodi 70-te obljetnice redovničkih zavjeta s. Elza Sakač u Ivanečkom Vrhovcu i s. Paulina Ivanković Piplica u Karlovcu.

Prethodni članakKNJIGA: HRVATSKI MUČENICI ZA VJERU I DOM
Sljedeći članakČETVRTI LJETNI KAMP