“RASTIMO U VJERI ZAJEDNO” – SUSRET DJECE BANJOLUČKOG DEKANATA

1941

Župa Budžak bila je domaćin 10. studenoga 2012. Susretu djece Banjolučkog dekanata pod geslom “Rastimo u vjeri zajedno”. U Župnom pastoralnom centru u Dervišima, gdje je upriličen susret, okupilo se 30-ak djece osnovnoškolskog uzrasta iz banjolučkih gradskih župa Pohod BDM, Presnače, Petrićevac i Budžak. Susret je animirala časna sestra Loreta Stipić iz samostana Klanjateljica Krvi Kristove u Budžaku, a pomagali su joj mladi studenti animatori koji žive u župi.

Nakon uvodnog upoznavanja i predstavljanja sudionika, te pozdrava župnika domaćina mons. Karla Višatickog, u kapelici pastoralnog centra održana je sveta misa koju je u zajedništvu sa župnikom Višatickim predslavio vlč. Davor Klečina, župnik župe Pohoda BDM u Banjoj Luci.

Vlč. Klečina je u dijaloškoj propovijedi protumačio geslo susreta – Rastimo u vjeri zajedno, potaknuvši djecu da odgovore vjerom na ljubav Boga Oca i prijatelja Isusa, da svakim danom otkrivaju ljepotu kršćanske vjere življene u krilu Katoličke Crkve, te da budu ponosni i radosni Isusovi učenici koji će oko sebe – u obitelji, u školi i na ulici – širiti radost i mir.

Potom su uslijedile različite kreativne radionice, pjesma, igre i sportska natjecanja, a susret je završio zahvalnom molitvom u kapelici, sa željom da se svi ponovno okupe u što skorije vrijeme. Cilj ovog susreta je da u Godini vjere i djeca bolje upoznaju svoju vjeru kroz ponuđene duhovne sadržaje i međusobno druženje, ali i da se međusobno upoznaju i zbliže, što je vrlo važno u sredini u kojoj su katolici ogromna manjina, kao što je Banja Luka.

Prethodni članakSUSRET VODITELJA ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE
Sljedeći članakKLANJATELJICE I GLAMOČ SLAVILI POVRATAK GENERALA