JUNIORSKI SUSRET

1152

Ispunjene radošću, mirom i blizinom Božića okupile smo se na drugom juniorskom susretu u ovoj apostolskoj godini koji je održan od 30.12.2011. – 01.01.2012. u našoj zajednici na Trešnjevci.

Prvi dan susreta animirala je s. Ana Marija Antolović. Na jednostavan i pristupačan način s. Ana Marija progovorila nam je o zavjetu poslušnosti. Podsjećajući nas na bitne točke Vodiča života koje govore o ovom zavjetu, sestra je svoj govor potkrijepila osobnim iskustvom posvećenog života čime nas je na poseban način obogatila i ohrabrila. Dan smo završile kratkim predstavljanjem radnje za doživotne zavjete s. Jagode Nikić.

Sljedećeg dana s. Melita Petra Kraševac pripremila nam je duhovnu obnovu. U prijepodnevnom dijelu programa razmišljale smo o molitvi i svom odnosu s Bogom te o jedinstvenosti svoje osobe. Poslijepodnevni dio programa započele smo u crkvi sv. Marka Križevčanina, gdje se svaka od nas trebala poistovjetiti s jednim od likova iz jaslica te ispričati svoju priču. Ostatak vremena posvetile smo tekstu iz Knjige proroka Jeremije o viđenju dviju kotarica sa smokvama pred domom Jahvinim. Dobre smokve bijahu veoma dobre, a loše toliko loše da nisu bile za jelo…(Usp. Jr 24, 1–9).Na temelju ovih riječi razmišljale smo o plodovima svoga života, rada i truda kroz proteklu godinu, a završile smo izrađivanjem košarica od plastelina koje smo na simboličan način napunile plodovima svojih nastojanja i zalaganja te ih donijele kao svoj prinos Jahvi.

Za svu ljubav i dobročinstva koje smo kroz proteklu godinu primile zahvalile smo Gospodinu u Misi zahvalnici u župi sv. Josipa na Trešnjevci. Poticajne riječi vlč. Antuna Vukmanića, župnika ove župe, bile su nam prilika da još jedanput preispitamo svoju savjest te zahvalimo Bogu i svima onima koji su nam pomogli da naš urod ove godine bude takav kakav jest. Također smo bile potaknute moliti Božji blagoslov i njegovu blizinu za sve dane i korake koji su pred nama.

U večernjim satima pridružile su nam se sestre novakinje sa Podsuseda sa s. Matijom te smo u sestrinskom zajedništvu i radosnom druženju dočekale novu godinu.

Susret smo završile nedjeljnim euharistijskim slavljem u župi sv. Marka Križevčanina.

Zahvalne smo Gospodinu za milost još jednog susreta kao i svima onima koji su doprinijeli njegovoj ljepoti, a na poseban način sestrama zajednice na Trešnjevci zajedno s našom odgojiteljicom s. Mirjanom Juranović.