IZBORNI REGIONALNI SABOR

1326

„Biblijsko se sjećanje odnosi na susrete koji su se dogodili i u kojima je uspostavljen savez. Sjećanje jača savez i učvršćuje današnji odgovor u ljubavi. Vjerno sjećanje na prošlost osigurava dobro usmjerenje prema budućnosti. Ono uključuje zahvalnost, kajanje, radost.“ – Ovu misao zabilježila je s. Cecilija Milković, dosadašnja regionalna poglavarica, 2009. prigodom proslave 130. obljetnice osnutka naše Regije i 175. obljetnice utemeljenja Družbe.

„Isti osjećaj – nastavila je u uvodnom dijelu svog izvještaja na danas započetom Regionalnom saboru – ispunja nas, članice Regionalne uprave, na kraju našega trogodišnjeg služenja Regiji. Sjećanje koje pred vama želimo obnoviti u obliku izvještaja, polaganja računa za vrijeme našega vodstva Regije, ujedno je izraz naše zahvalnosti za Božju vjernost i zahvalnost svakoj sestri koja je zajedno s nama istraživala i prelazila nove putove u službi života.

Opredjeljenje za hod i njegovo osmišljavanje za cijelu Regiju imao je svoj početak u nama samima. U nama je živjela želja oživjeti nadu i povjerenje unutar naše suradnje na Kristovu otkupiteljskom djelu, našem poslanju koje je i danas, unatoč oslabljenih sila, u službi izbora života. Nastojale smo naći prava apostolska usmjerenja u djelovanju svake Klanjateljice i zajednice. Svaka je od nas na svoj način nastojala biti svima sestra i prijateljica. Nije nam uvijek uspjelo kako smo htjele, no vjerujemo da je Bog blagoslovio naše napore.“

I nakon apostolskog, statističkog i ekonomskog izvješća, u dvorani se osjetila neverbalna, a čula i verbalna zadivljenost nad svim učinjenim i primljenim – bilo materijalno, bilo duhovno. A sve smo, zajedno s Upravom, sudjelovale u nizanju povijesnih kamenčića, koji su prerasli u činjenicu da puno puta nismo bile ni svjesne koliko je nad nama bdjela Božja Providnost. I zato je dan završen molitvom zahvalnosti Bogu i sestrama iz Uprave, koje su u proteklom trogodišnjem razdoblju s nama te kamenčiće slagale… A već od sutra se kreće u sastavljanje nove ekipe koja će preuzeti vodstvo. Neka nas, gdjegod bile, povezuje molitva povjerenja u djelovanje Duha Božjega.

Prethodni članakZLATNA HARFA U ŽUPI SV. OBITELJI U SLAVONSKOM BRODU
Sljedeći članakZAVRŠEN IZBORNI REGIONALNI SABOR