ADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA ČLANOVA ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE U ZAGREBU

1619

U subotu, 2. prosinca 2017., u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Miramarska 100, održana je adventska duhovna obnova za članove zajednica Krvi Kristove iz Zagreba i obližnjih mjesta. Voditelj obnove bio je vlč. Ivica Cujzek, odgojitelj u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu.

S. Augustina Barišić, predsjednica Povjerenstva za zajednice Krvi Kristove i ASC pridružene, na početku je pozdravila 50-tak okupljenih sudionika i predstavila program susreta.

Slijedilo je predavanje o temi „Na tvoju riječ…“, u kojem je vlč. Ivica naglasio potrebu usredotočenosti na Isusa na putu nasljedovanja, a ne zaokupljenost svojim neuspjesima, razočaranjima. Apostoli se nisu predali zbog neuspjelog ribolova, nego su krpali svoje mreže  i ponovno pokušali otisnuti na more poslušni Isusovom ohrabrenju. Predavač je okupljene potaknuo na odvažnost biti oni koji će u more konkretnih problema baciti mreže Božje riječi u iskrenoj otvorenosti za Božja nadahnuća. Ako Boga postavimo na prvo – njegovo mjesto, sve će drugo doći na svoje. Predavač je članove zajednica Krvi Kristove podsjetio na narav samih molitvenih zajednica: gajiti ljubav prema Euharistiji, razmatrati Božju riječ i vršiti djela ljubavi.

U osobnom radu sudionici su propitivali svoj život i otkrivali gdje su u svagdašnjem životu dopuštali Isusu da širi dobro iz njihove lađe. Zatim su nastavili krpati svoje mreže u slavlju sakramenta pomirenja. Uz vlč. Ivicu Cujzeka, fra Nedjeljko Golubar, kapucin, bio je djelitelj sakramenta pomirenja. Slavlje Euharistije na orguljama je pratila s. Domagoja Ljubičić. Nakon stanke za skromni objed, sudionici su se okupili u samostanskoj kapeli na euharistijsko klanjanje koje je vodila s. Augustina Barišić.

Ovaj susret je bio istinski izvor radosti i sreće svim sudionicima koji su nam to opisivali svojim riječima ali i pitanjem kada ćemo se opet ovako naći zajedno.

s. Mara Matijević i s. Augustina Barišić
Zagreb, 12. 12. 2017.

Prethodni članakPREDBOŽIĆNA „GOZBA LJUBAVI” U CARITASOVOJ KUĆI U BREZOVICI
Sljedeći članakDUHOVNA OBNOVA U SUKOŠANU