DUHOVNA OBNOVA ZA MLADE VJERNIKE

2201

U subotu, 27. svibnja 2017., održana je duhovna obnova za srednjoškolce, studente i radničku mladež u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Miramarska 100.

Tema duhovne obnove koju je vodila s. Danijela Anić bila je „Dahni u mene, Duše Sveti!“. Mladi vjernici su, osobno i u skupinama, na temelju biblijskog teksta molili i razmišljali o prisutnosti Duha Svetoga u njihovom životu, o snazi i sili odozgo, a kasnije su kritički promišljali o svojem mjestu i ulozi u Crkvi. Gestama, znakovima, pjesmama, scenskim prikazima i u meditativnim trenucima sudionici su imali priliku produbljivati Božju riječ.

Klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom pripremila je i vodila s. Ivana Husnjak. Mladi su u zajedništvu sa sestrama imali priliku moliti za osobne potrebe, potrebe bližnjih i cijele Crkve te zahvaljivati za sve što nam je po Duhu Svetom darovano.

Mladi su imali priliku za sakrament pomirenja, a potom je slijedilo Euharistijsko slavlje koje je predslavio p. Davor Lukačević, Misionar Krvi Kristove.

Susret se nastavio oko zajedničkog stola u prostorijama samostana u radosti zajedništva i novih prijateljstava.

s. Melita Petra Kraševac
Zagreb, 28. 5. 2017.

Prethodni članakJUBILARKE NA IZVORIMA DRUŽBE
Sljedeći članakHODOČAŠĆE PUTOVIMA MUČENICA VJERE