PRVO PLENARNO ZASJEDANJE 25. REDOVITOG REGIONALNOG SABORA

2355

U zagrebačkom samostanu Klanjateljica Krvi Kristove, Miramarska cesta 100, održano je Prvo plenarno zasjedanje 25. redovitog regionalnog sabora na kojem su sudjelovale 32 Klanjateljice.

Prije službenog početka upriličena je bliža priprava u župnoj crkvi Sv. Terezije od Djeteta Isusa (Zagreb, Miramarska 92) s duhovnim nagovorom, klanjanjem i euharistijskim slavljem koje je predvodio brat Dražen Vargašević, karmelićanin.

Priprava s istim sadržajem održana je također dan prije u Okučanima u Domu Dragi bližnji.

Službeni dio rada Sabora započeo je u večernjim satima 27. siječnja 2017. nakon što ga je prigodnim riječima otvorila regionalna poglavarica sestra Ana Marija Antolović.

Sljedeći su dan, 28. siječnja, nakon mise i uvodnog predavanja „Obnova u milosrđu“ koje je održao brat Dražen Vargašević članice su Sabora promišljale o konkretnim koracima na putevima milosrđa u našim zajednicama i poslanju – na temelju sažetih materijala proizišlih iz rada na Pokrajinskim susretima (u listopadu i studenome 2016.) u kojima su sudjelovale sve sestre Regije.

Nakon marljivog rada u skupinama, u plenumu i diskusijama te nakon molitve Večernje i večere članice su uživale u komičnom rekreativno-zabavnom programu koju su pripremile  članice Povjerenstva Sabora nazvavši ga Red pjesme, red riječi.

U nedjelju, 29. siječnja, nakon uvodne molitve članice su pristupile definiranju i usvajanju zaključaka Sabora koji će biti izazov u našem svakodnevnom životu i poslanju.

Nakon zatvaranja zasjedanja sve doživljeno i sve poticaje Duha donijeli smo na euharistijsko slavlje.

Slijedio je ručak, nakon čega su sestre krenule svojim kućama, obogaćene susretima i zahvalne za gostoprimstvo domaće zajednice u Miramarskoj.

Zagreb, 30. 1. 2017.
N. A./ V. A.
Fotografije: s. Lucija Bijelić

Prethodni članakPRVO PLENARNO ZASJEDANJE 25. REDOVITOG REGIONALNOG SABORA
Sljedeći članakSVETKOVINA SV. MARIJE DE MATTIAS – 4. veljače 2017.