SLAVLJE I RADOSNO ZAJEDNIŠTVO U SYDNEYU

1873

Na kraju dana punog zahvalnosti, 24. studenoga 2013., kada je u Sydneyu proslavljen jubilej pedesete godišnjice života i djelovanja Klanjateljica Krvi Kristove u Australiji, možemo zajedno sa psalmistom klicati: “Ovo je dan što ga učini Gospodin, kličimo i radujmo se u njemu”.

Naše zahvaljivanje započelo je trodnevnom pripravom, a danas je okrunjeno misnim slavljem u 10,30 sati koje je predvodio fra Smiljan Berišić, voditelj Hrvatskog katoličkog centra sv. Nikole Tavelića, St. John’s Park. Mnoštvo vjernika okupilo se na slavlju sv. Mise, a mnogi od njih su došli i iz drugih mjesta podijeliti ovu radost sa sestrama.

Prije misnog slavlja prikazan je život i rad sestara na australskom tlu tijekom proteklih 50 godina kroz prezentaciju koju su prisutni pažljivo pratili prepoznajući sestre i povijest koje su i sami dionici. Nakon tog prikaza, sedam djevojaka obučenih u bijele haljine s kaležima u rukama, izmolile su Sedam prikazanja Krvi Kristove. Pjevači i čitači doprinijeli su bogatstvu i ljepoti misnoga slavlja.

Regionalna poglavarica s. Ana Marija Antolović, na kraju je izrazila zahvalnost svima i pozvala prisutne na zajedničko druženje kod stola.

Prethodni članakKLANJATELJICE KRVI KRISTOVE – 50 GODINA U AUSTRALIJI
Sljedeći članakSVEČANI KONCERT U PRIGODI OBILJEŽAVANJA SPOMENDANA SVETE CECILIJE – ZAŠTITNICE CRKVENE GLAZBE