S. TOMISLAVA, S. BOŽENA I S. LJILJA POSJETILE EUROPSKI PARLAMENT

2017

Zastupnica Maletić ugostila je časne sestre Klanjateljice Krvi Kristove, sestre Dominikanke i Školsku sestru Franjevku te članove zbora Beatus Župe sv. Obitelji iz Zagreba. Posjet je započeo svetom Misom za Europu održanom u Europskom parlamentu koju je predvodio vlč. Mirian Šuvak, uz pratnju prekrasnog zbora Beatus.

Nakon svete Mise posjetitelji su razgledali Europski parlament i ured zastupnice Maletić te slobodno vrijeme proveli u razgledavanju Bruxellesa.

U poslijepodnevnim satima posjetitelji su imali priliku biti na predstavljanju knjige intervjua banjalučkog biskupa msgr. Franje Komarice “Ljubav. Sila. Domišljatost. Skidanje maski”, u organizaciji zastupnika Andreja Plenkovića, a govornici su, uz biskupa Komaricu bili i uzoriti kardinal Vinko Puljić, bivša zastupnica u Europskom parlamentu Doris Pack, veleposlanica BiH pri Europskoj uniji Lidija Topić, i novinar, autor knjige Winfried Gburek.

Još jedna važna konferencija održana je u vrijeme boravka naših posjetitelja u Europskom parlamentu pa su imali priliku čuti izlaganja na temu: Progon kršćana u svijetu-poziv na akciju. Obvezan i zanimljiv dio programa je i upoznavanje s radom europskih institucija, nakon kojeg smo proveli prekrasnu zajedničku večer u centru grada.

Dragi posjetitelji prekrasna glasa i velečasni Mirian svojom propovijedi uljepšali su svima dan u Europskom parlamentu i svojim pjesmama pripravili put našem iščekivanju Malog Boga.

Izvor: www.ivana-maletic.com

Prethodni članakADVENTSKI SUSRETI ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE
Sljedeći članakTOLIKO NEMAŠ, A TOLIKO DAJEŠ… VEĆ OSAM GODINA…