DUHOVNI SUSRET U DOMU ZA STUDENTICE “MARIJA DE MATTIAS”

1599

U ponedjeljak, 23. studenoga 2015., mi, studentice iz Doma “Marija De Mattias”, sa svojom voditeljicom s. Viktoriom Košak, imale smo duhovni susret pod vodstvom s. Melite Petre Kraševac.

Bio je to susret koji nas je potaknuo na empatiju i altruizam. Na početku smo uz glazbu i sa zapaljenim svjećicama u rukama hodale u krug i tim si stvorenim krugom obilježile prostor za zajednički dijalog.

U sredini kruga nalazila se škrinjica s blagom koja je predstavljala svaku od nas, naše unutarnje blago koje smo voljne podijeliti s drugima.

Nakon što smo se pojedinačno ukratko predstavile preko odabranih fotografija, odredile smo pravila i smjernice kojima smo se ravnale tijekom susreta. Između ostaloga, bitnim smo odredile iskrenost, suosjećajnost, poštovanje i diskretnost.

Zatim smo razgovarale o tome kako se osjećamo sada, a kako smo se osjećale kada smo došle prvi put u Zagreb; što nas trenutno žalosti, a što usrećuje. Time smo si osvijestile što trenutno svakoj djevojci predstavlja patnju, a što radost te kako je razumjeti i pomoći joj odnosno zbog čega se s njom veseliti.

Najljepši dio uslijedio je iza toga, tada kada se svaka djevojka pomolila za onu lijevo do sebe stavljajući joj ruku na rame, a zatim ruku u ruku. Kada su se sve ruke u krugu spojile izmolile smo molitvu.

Uz čaj i kolače, razgovor se nastavio. Ispunjene radošću rastale smo se s nadom u uspješno obavljanje svih obaveza koje nam slijede.

Gabrijela Vojvodić
Zagreb, 28. 11. 2015.

Prethodni članakSUSRET MLADIH REDOVNIKA I REDOVNICA, REDOVNIČKIH KANDIDATA I KANDIDATICA U GODINI POSVEĆENOG ŽIVOTA
Sljedeći članakSVETI FRANJO KSAVER, ZAŠTITNIK ASC DRUŽBE