SVETKOVINA PRESVETOG SRCA ISUSOVA U KARLOVCU

2830

Župljani župe Presvetog Srca Isusova u Karlovcu gdje djeluju i sestre Klanjateljice Krvi Kristove proslavili su u petak, 12. lipnja 2015., svoju župnu svetkovinu.

Za proslavu su se pripremali trodnevnicom koju je predvodio vlč. Vlado Mikšić, pastoralni suradnik u župi, koji je vjernicima protumačio i približio neka od otajstava Litanija Srcu Isusovu. Članice Zajednice Krvi Kristove su predmolile krunicu i litanije u čast Srca Isusova, a nazočile su i sestre Klanjateljice iz zajednice u Karlovcu.

Središnje misno slavlje na Svetkovinu predvodio je vlč. dr. Josip Šalković iz Zagreba uz koncelebraciju župnika vlč. Dražena Karačića i drugih svećenika Karlovačkog dekanata. Euharistijska slavlja uveličao je pjevanjem župni mješoviti zbor pod vodstvom sestre Davide Dizdar.

Obraćajući se brojnim župljanima i hodočasnicima, predvoditelj misnog slavlja svoju homiliju započeo je radosnim usklikom: Ovo je dan što ga učini Gospodin, kličimo i radujmo se njemu! U nastavku je nadahnuto propovijedao o Božjoj nježnosti i neiscrpnoj ljubavi Boga prema čovjeku koja nam se na tako čudesan način objavila u Krvi koja je potekla iz probodenoga Srca Isusova, a koja je veliki dar za sve ljude, ali i za našu domovinu.

Nakon mise održan je prigodni koncert na kojem su sudjelovale karlovačke klape „Corona“ i Carolo“ te župni zborovi: Dječji zbor „Prijatelji Srca Isusova“, župni mješoviti zbor „Cor Jesu“ i Zbor mladih.

Branka Bakić & s. Davida Dizdar
Karlovac, 15. 6. 2015.

Prethodni članakPREDSTAVLJANJE ASC REDOVNIČKE ZAJEDNICE U MOSTARU
Sljedeći članakNASLOVNA SVETKOVINA DRUŽBE – 1. srpnja 2015