ROĐENDAN DRUŽBE KLANJATELJICA KRVI KRISTOVE

1509

Družbu Klanjateljica Krvi Kristove osnovala je 4. ožujka 1834. godine sv. Marija De Mattias (1805.-1866.) u talijanskom gradiću Acuto.

Klanjanje raspetom i uskrslom Kristu te suradnja u Njegovu djelu otkupljenja bili su glavni ciljevi koji su vodili Mariju kod osnutka.

Družba danas broji 1340 sestara koje u 213 zajednica djeluju na svim kontinentima.

Radosno zahvaljujmo Bogu koji nas je milostivo pozvao da ispunimo svoju krsnu posvetu, obvezujući se na nasljedovanje Isusa Krista životom klanjanja koji nas potiče na apostolsko služenje. (Konstitucije, Vodič života 1)

„U ovoj godini kad slavimo dar posvećenog života, dopustimo da nas vode riječi Pape Franje u pozornom promišljanju našeg identiteta Klanjateljica Krvi Kristove. On navodi da su sve ustanove nasljednice bogate povijesti karizmi. U njihovim počecima vidi se ruka Božja koja po Duhu Svetom poziva neke osobe da slijede Krista izbliza, te pokažu Evanđelje po posebnom načinu života, kako bi se čitalo znakove vremena očima vjere i kreativno odgovorilo na potrebe Crkve. Kao Klanjateljice slijedimo Kristove stope na putu obilježenom krvlju, pozvane u svom životu utjeloviti duhovnost Predragocjene Krvi koja je u srcu našeg identiteta.“

„Neka Marija De Mattias zagovara za nas i učini nas sposobnima živjeti u ovom svijetu vjerne pozivu biranja života! (Odredbe VS 2011.) s novim pogledom, očima otvorenim za davanje odgovora onima koji nas mole da ih prepoznamo kao svoju braću i sestre.“

/Iz pisama vrhovne poglavarice sestre Mariamme Kunnackal
svim Klanjateljicama Krvi Kristove – u Korizmi 2015. i povodom Dana Družbe/

Pripremila: s. Vesna A.
Zagreb, 3. 3. 2015.

Prethodni članakWEB STRANICA ZAKLADE MDM
Sljedeći članakVIDEO: DANI OTVORENIH VRATA U SAMOSTANU KLANJATELJICA