SESTRA DRUŽBE KLANJATELJICE KRVI KRISTOVE BERISLAVA BALTIĆ PROSLAVILA SVOJ 90. ROĐENDAN

3046

U četvrtak, 8. siječnja 2015. u samostanu „Novi Nazaret“ u Banjoj Luci sestra Družbe Klanjateljica Krivi Kristove Berislava Baltić proslavila je svoj 90. rođendan. Proslavu rođendana su pripremile ukućanke s. Berislave na čelu s poglavaricom Družbe s. Bernardom Krištić.

Rođendanskoj proslavi se pridružio i banjolučki biskup mons. Franjo Komarica. Dolazak biskupa je razveselilo sve ukućane, a posebno slavljenicu s. Bertu, kako je – od milja – nazivaju njezine ukućanke.

Biskup Franjo je predmolio blagoslovne molitve za objed, te svojim prigodno upućenim čestitarskim riječima, a na poseban način pjesmom obogatio sadržaj radosne i nesvakidašnje proslave.

Osim nazočnih „ukućanki“ svih sestara Družbe KKK, proslavi se također pridružila i nekolicina ukućana – duhovnog staleža – Biskupskog Ordinarijata u Banjoj Luci.

Slavljenica je zahvalila svima na dolasku i na radosnom sadržaju njezinog rođendana te je – između ostalog – ispričala nazočnima jednu anegdotu iz svoga djetinjstva, a koja se odnosi na njezino redovničko zvanje.

„Kad sam bila prvi razred osnovne škole u Zenici, tadašnja učiteljica – koja je sada već vjerojatno umrla  – a bila je časna sestra, me upitala: Hoću li biti časna sestra kada odrastem? Odgovorila sam da hoću, jer su me starija djeca naučila da se časnoj sestri se ne smije reći neću! Kada sam došla doma, rekla sam mami: Učiteljica me pitala: Hoću li biti časna sestra kad odrastem? A ja sam rekla da hoću, a neću!“ ispričala je Slavljenica, što je nasmijalo sve prisutne!

S. Berislava Baltić je rođena 08. 01. 1925. godine u Podbrežju kod Zenice. Kao redovnica djeluje već pune 72 godine. Područje njezina redovničkog djelovanje, kroz pretekle 72 godine redovništva bila je današnja BiH odnosno Banjolučka biskupija. Djelovala je kroz različite službe – koje je vrlo savjesno i marljivo obavljala – kako u redovničkim zajednicama tako i na području pojedinih župa Banjolučke biskupije. (tabb)

  

Prethodni članakMALI KONCERT BOŽIĆNIH PJESAMA
Sljedeći članakUZ MOLITVENU OSMINU ZA JEDINSTVO KRŠĆANA 2015.