VIDEO: USUSRET GODINI POSVEĆENOG ŽIVOTA

1845

Održana promocija multimedijalnoga projekta redovničke himne „Hvala redovnika“ novoosnovanoga Redovničkoga band aida

Multimedijalni projekt upravo objavljene redovničke himne „Hvala redovnika“ u izvedbi Redovničkoga band aida i video spot svečano su predstavljeni u srijedu 26. studenoga 2014. u dvorani „Vijenac“ na zagrebačkom Kaptolu.

Premijerno slušanje himne pratila je prezentacija brojnih fotografskih zapisa više autora te prezentiranje audio i video reportaža o tome kako se stvarala redovnička himna. Nakon toga prikazan je video-spot, a kulminacija je bila zajednička izvedba redovničke himne svih okupljenih u prepunoj dvorani na kraju promocije. U sklopu programa svoje su svjedočanstvo redovničkoga života dali milosrdna sestra sv. Križa Marija Pia Tadijanov i franjevac Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja BDM Zlatko Ćorić. U glazbenom su dijelu programa nastupili pjevači popularne duhovne glazbe koji su sudjelovali u projektu franjevac Ivan Matić i dominikanac Anto Bobaš te pjevačica Željka Marinović. Okupljene je u ime organizatora Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica pozdravio predsjednik Konferencije fra Jure Šarčević, promociji su nazočili apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj Alessandro D’Errico te pomoćni zagrebački biskupi Valentin Pozaić i Mijo Gorski, a kroz program je vodila Tanja Baran.

Stihove redovničke himne napisao je Tomislav Baran, a glazbu i aranžman Toni Eterović. Pjesmu je otpjevao zbor od 102 redovnice i redovnika, od kojih je bilo 16 solista. Njima je mentorica bila Željka Marinović, zborom je dirigirao Vinko Karmelić, a glazbeni producent bio je Toni Eterović. Autor video-spota je Matko Petrić. Redovnička himna i video spot snimani su u studiju „Toneter“, zagrebačkim crkvama sv. Vinka Paulskoga i bl. Augustina Kažotića te u više redovničkih zajednica i ustanova u kojima djeluju redovnice i redovnici.

Multimedijalni projekt sastoji se od više sadržaja objavljenih na CD i DVD discu. Na CD discu su pjesma, matrica i audio reportaža o stvaranju projekta, dok su na DVD-u video spot, video reportaža o stvaranju projekta, foto-galerije i notni zapisi. U izvedbi svih tih sadržaja sudjelovali su brojni autori i suradnici. Njihova su imena i službe ispisane u prigodnom impresumu koji prati CD i DVD. Urednica projekta bila je Tanja Baran, izvršni producent o. Anto Gavrić, a voditelj projekta o. Vinko Mamić. Producent projekta je Hrvatska konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica (HKVRPP), a multimedijalni CD/DVD kao nakladnici su objavili HKVRPP (fra Jure Šarčević) i Laudato (Ksenija Abramović).

Redovnička himna „Hvala redovnika“ u izvedbi novoosnovanoga Redovničkoga band aida napisana je i snimljena u povodu Godine posvećenoga života koju 30. studenoga 2014., na prvu nedjelju došašća, otvara papa Franjo.

www.redovnistvo.hr
www.bandaid.redovnistvo.hr
27.11.2014.

 

Prethodni članakKONCERT U ŽUPI SVETE ANE – BJELOVAR
Sljedeći članakHODOGRAM GODINE POSVEĆENOG ŽIVOTA