SUSRET VODITELJA ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE

1724

U subotu, 8. studenoga 2014., u samostanu sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Miramarska 100, održan je u organizaciji Povjerenstva za Zajednice Krvi Kristove i ASC pridružene, cjelodnevni susret voditeljica i voditelja Zajednica Krvi Kristove. Na susretu je bilo 30-tak sudionika iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Na početku je okupljene pozdravila predsjednica Povjerenstva s. Ancilla Vukoja koja je ujedno i moderirala susret, a molitvu je pripremila s. Davida Dizdar.

U prvom dijelu susreta prof. dr. s. Zdravka Leutar, održala je predavanje na temu “Obilježja zajednice i vodstva u Zajednicama Krvi Kristove”. Govorila je o identitetu Zajednice, koja je prema Statutu definirana kao zajednica koja njegujući duhovnost Krvi Kristove na poseban način otkriva i štuje Božju ljubav koja nam se očitovala u prolijevanju Krvi Kristove radi nas i našega spasenja. U svom predavanju, s. Zdravka također je govorila o duhovnom profilu zajednice, aktivnostima, vrstama i cilju zajednice te o stilovima vođenja. U malim skupinama sudionici su izmjenjivali svoja iskustva u radu i vođenju svojih zajednica, a zatim su pojedine skupine predstavljale svoj rad. Kao zaključak zajedničkog rada, zaokruženi su bitni elementi svrhe Zajednice Krvi Kristove koji se ogledaju kroz Euharistiju i euharistisko klanjanje, Božju riječ, molitvu, dijakoniju, te pastoralnu komponentu širenja duhovnosti Krvi Kristove.

U drugom dijelu susreta bilo je govora o raznim temama vezanim za djelovanje Zajednica Krvi Kristove. Između ostaloga, ASC pridruženi iznijeli su svjedočanstvo o svojim poslanjima.

Susret je završen klanjanjem Presvetom Oltarskom sakramentu u kapelici samostana koje je animirala s. Jadranka Obućina.

Jadranka Obućina
11.11.2014.

Prethodni članak„IDITE, PRINESITE ŽRTVU!“ – DUHOVNA OBNOVA ZA MLADE
Sljedeći članakIzborni regionalni sabor – 29. studenoga 2014.