LJEPOTA SVJEDOČENJA I ZAJEDNIŠTVA

2529

U župi Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju, od 12. do 19. listopada 2014., Misionari Krvi Kristove predvođeni p. Ilijom Grgićem, vodili su pučke misije, a vodilo ih je geslo: „Lice tvoje, Gospodine, ja tražim“. Bila je to izuzetna prigoda za suradnju i svjedočenje ljepote posvećenog života.

Tako su Klanjateljice Krvi Kristove, s. Danijela Anić i s. Sunčica Kunić, te pripravnice Kristina Vuković i Dajana Kovačević, u petak, 17. listopada, krenule put Čučerja, pridruživši se braći Misionarima u animiranju Euharistijskog klanjanja. Pjevanjem i sviranjem doprinijele su ljepoti Euharistijskog slavlja za vrijeme kojega je p. Ilija u homiliji naglasio kako je neophodno čuti u srcu poziv koji Bog svakome od nas upućuje te kako je nužno po njemu i za njega živjeti. Spominjući se susreta Isusa i Zakeja potaknuo je prisutne na otvorenost srca te hrabro prihvaćanje Boga u svakoj životnoj situaciju.

Po završetku Euharistije, s. Danijela je prisutnima progovorila o povezanosti sv. Gašpara i sv. Marije De Mattias te o životu i djelovanju Klanjateljica Krvi Kristove. Naglasila je kako se Crkva nalazi blizu početka Godine posvećenog života i pozvala vjernike da mole za redovništvo kako bi moglo biti istinska slika Božje ljubavi na zemlji. Uslijedilo je svjedočenje s. Sunčice Kunić o redovničkom pozivu i odgovoru na njega, a na samom kraju programa u crkvi, pripravnice su prisutnim vjernicim darovale poticajne poruke s mislima sv. Marije De Mattias.

Brat Davor Lukačević animirao je druženje s mladima koji su uz molitvu i pjesmu zahvaljivali Bogu za dar vjere, zajedništva, a osobito za veliki dar pučkih misija kojih po svjedočenju župnika vlč. Dragutina Mostečaka, nije bilo punih četrdeset godina.

Radost zajedništva u snazi Krvi Kristove temelj je ove i daljnjih inicijativa za suradnju dviju družbi, Misionara i Klanjateljica. Ujedno je to poticaj za povratak na izvore, na korijene koji se duboko i snažno prožimlju.

Sunčica Kunić
Zagreb, 23.10.2014.

Također pogledajte: http://www.zupa-pbdm-cucerje.hr/

Prethodni članakSVETI GAŠPAR DEL BUFALO
Sljedeći članakODRŽANE DUHOVNE VJEŽBE ZA SVEĆENIKE, REDOVNIKE I REDOVNICE IZ VIDOVICA I KOPANICA