SLAVLJE U ZAJEDNICI MISIONARA KRVI KRISTOVE

3091

Hrvatska delegatura Misonara Krvi Kristove sa sjedištem u Zagrebu, radovala se i zahvaljivala Gospodinu prigodom svećeničkog ređenja svoga člana, brata Marijana Zubaka.

U radosnom slavlju svećeničkog ređenja u subotu, 21. lipnja 2014., zajedno s Misionarima iz Hrvatske i Poljske, sudjelovale su i sestre Klanjateljice Krvi Kristove.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u svečano euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali, tijekom kojeg je zaredio za svećenike sedam dijecezanskih i sedam redovničkih kandidata. Za Družbu misionara Krvi Kristove, Sveti red prezbiterata primio je br. Marijan Zubak , CPPS – župa Sv. Josipa radnika – Slavonski Brod.

Obraćajući se ređenicima u homiliji Kardinal je poručio: “Dragi ređenici, želim da punim plućima iskusite svećeničku radost već na početku svoje prezbiterske službe, pripremajući se za mladu misu i ulazeći po prvi put sa strahopoštovanjem u ispovjedaonicu da biste bili služitelji Božjeg milosrđa u sakramentu pomirenja. Želim da tu radost, taj žar i polet duha obnavljate i u njemu iz dana u dan rastete po svakom slavljenju Svete Mise i podjeljivanju svetih sakramenata. Za vas i za sve nas svećenike ostaje uvijek aktualna preporuka svetog Pavla svom učeniku Timoteju: ‘Podsjećam te: raspiruj milosni dar Božji koji je u tebi po polaganju mojih ruku’ (2 Tim 1,6).”

Slavlje Mlade Mise br. Marijana bit će 27. srpnja 2014. u 10.30 sati u župnoj crkvi Sv. Josipa radnika u Slavonskom Brodu.

Više o slavlju uz galeriju slika na:
http://www.zg-nadbiskupija.hr/dokumenti/aktualnosti/kardinal-bozanic-zaredio-cetrnaest-svecenika

s. Vesna Abramović
Zagreb, 22. lipnja 2014.

Prethodni članakDEVETNICA KRVI KRISTOVOJ – 22.-30. lipnja
Sljedeći članakJUBILARNA OBLJETNICA BONIFACIJEVA ROĐENJA