ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE NA DANIMA POKRETA I UDRUGA

1712

Dani pokreta i udruga Zagrebačke nadbiskupije započeli su 6. lipnja 2014. euharistijskim slavljem u zagrebačkoj katedrali. Misu u prvostolnici predvodio je biskup Valentin Pozaić te nakon popričesne molitve opetovano naglasio kako je pitanje upućeno Petru Voliš li me?  upućeno svakome od prisutnih. Odgovor Volim te dajemo svakodnevno u mjestu svog boravka i rada. Euharistijsko slavlje pjevanjem je uveličao band Božja Pobjeda.

Nakon slavlja u katedrali slijedilo je predavanje biskupa Pozaića Etika kulture života u dvorani ‘Vijenac’ Nadbiskupijskog pastoralnog instituta, Kaptol 29. Dr. Tomislav Markić, biskupski vikar za laike, u pozdravnoj riječi zahvalio je na dobroj suradnji s pokretima, udrugama i zajednicama naglasivši njihovu dobru koordiniranost te kratko predstavio različite vrste udruga i pokreta koji djeluju u Nadbiskupiji.

Susret je završen druženjem u dvorištu Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa.

Sljedećeg dana, 7. lipnja od 14 do 17 sati, oko paviljona na Zrinjevcu održavala se „Evangelizacija na Zrinjevcu“. Razni pokreti, udruge i zajednice za tu prigodu su pripremili programe koji su se održavali u kutku za djecu, kutku za mlade, obiteljskom kutku, biblijskom kutku, karitativnom kutku, kulturnom kutku, Papinu kutku i kutku za razgovor o vjeri.

Zajednice Krvi Kristove sudjelovale su u programima pojedinog kutka: Ljerka Kičinbači, članica Zajednice Krvi Kristove iz Zagreba (Miramarska), u dječjem kutku, s. Ancilla Vukoja i s. Mara Matijević u kutku za razgovor o vjeri te s. Sunčica Kunić u kutku za mlade.

Glazbena pratnja u paviljonu bili su Dragutin Hrastović i bend Cenacolo, a voditeljica programa bila je Tanja Popec.

Istovremeno se uz program na Zrinjevcu u kapeli Ranjenoga Isusa (Trg bana Josipa Jelačića) molilo pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, a molitvu su predvodili članovi pokreta, udruga i zajednica. Njima su se po završetku programa na Zrinjevcu pridružiti svi sudionici.

8. lipnja 2014. 

Opširnije na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije:

http://www.zg-nadbiskupija.hr/dokumenti/aktualnosti/homilija-biskupa-saska-u-euharistijskome-slavlju-povodom-dana-pokreta-i-udruga-zagrebacke-nadbiskupije

http://www.zg-nadbiskupija.hr/dokumenti/aktualnosti/bez-ljubavi-i-poslusnosti-kristu-nema-crkve

Prethodni članak„GDJE JE TVOJE BLAGO, ONDJE JE I TVOJE SRCE“(Mt 6, 21)
Sljedeći članakDUHOVNA OBNOVA ZA MLADE UOČI DUHOVA