KNJIGA: HRVATSKI MUČENICI ZA VJERU I DOM

1591

U svim knjižarama Verbum i na web knjižari Verbum.hr samo u srijedu 18. srpnja imate mogućnost ostvariti popust od 50 % na knjigu “Hrvatski mučenici za vjeru i dom” (Mile Bogović, Hrvatin Gabrijel Jurišić).

Tijekom bremenite hrvatske povijesti mnogi naši sunarodnjaci su pokazali osobiti stupanj ljubavi i predanosti Bogu posvjedočivši svojom krvlju i smrću svoju vjernost Bogu, tako da je hrvatska zemlja natopljena mučeničkom krvlju. U širem smislu mučenicima možemo nazvati i druge ljude koji su podnijeli žrtvu za neke ideale, poglavito za slobodu i sigurnost svoga naroda. I u tim slučajevima je riječ o ulaganju života za zajedništvo, primjerice narodno. To su narodni junaci i vitezovi.
Papa Ivan Pavao II. nazvao je mučenicima i one koji su sve do žrtve života “vjerni čovjeku”, one koji su “mučenici kršćanske ljubavi”, koji su “mučenici pravednosti”, koji su “mučenici istine” i “mučenici mira”.

Ova knjiga je sjećanje i spomen na sve hrvatske mučenike, na sve koji su nadahnuti ljubavlju prema Bogu i Domovini dali svoje živote za krst časni i slobodu zlatnu.

Ovu zanimljivu knjigu potražite uz akcijski popust samo u srijedu 18. srpnja u knjižarama Verbum u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru, Šibeniku, Dubrovniku, Varaždinu, Slavonskom Brodu, Osijeku, Požegi i Vinkovcima, te na web knjižari www.verbum.hr. Meki uvez – 191 str., 16 x 24 cm. Cijena knjige s popustom: 35,00 kn (Redovna cijena knjige: 70,00 kn).

Prethodni članakJELO JE MOJE VRŠITI VOLJU ONOGA KOJI ME POSLA I DOVRŠITI DJELO NJEGOVO (Iv 4, 34)
Sljedeći članakSLAVLJE DOŽIVOTNIH ZAVJETA I REDOVNIČKIH JUBILEJA