PROGLAŠENJE GODINE MILOSTI – NEDJELJA DUHOVA

1477

Biskupi Australije pozvali su australske katolike na slavljenje Godine milosti, koju su proglasili na svetkovinu Duhova. Poput apostola na prve Duhove, obvezujemo se ponovno krenuti od Krista.

Biskupi se nekoliko godina s velikom pozornošću osvrću na život Crkve u Australiji. Oni se pitaju kako zajedno možemo bolje služiti potrebama Kristovih vjernika u donošenju mira i radosnih poruka Isusa Krista svojoj naciji…

Svjesni smo, prije svega, obilja Božjeg blagoslova za sve nas. Znate da su mnogi od tih blagoslova darovani i vašim životima. Također smo ih doživjeli u velikim javnim proslavama kao što je Svjetski dan mladih u Sydneyu i proglašenje Svetom Marije od Križa MacKillop”, podsjetili su biskupi.

Također, biskupi s tugom priznaju da kao Crkva trebamo ozdravljenje. Postoje mnoge rane – osobito rane od zlostavljanja, od kojih svi zlostavljani, ali i cijela Crkva, trebaju ozdravljenje.

“Tu je i borba za obranu dostojanstva prvih Australaca kao i onih koji su došli kao migranti i izbjeglice na našu obalu. Trebamo pružiti ruku prijateljstva i onima drugih nacionalnosti i vjeroispovijesti i biti dobri upravitelji stvorenog svijeta. Najdublje želimo da svjetlo Kristovo svjetlije gori u srcu svakog Australca.”

Biskupi su se pitali kome se mogu obratiti s toliko pitanja, s kojima se suočavaju? Njihov odgovor je da u vjeri pozovu sve nas da ponovno krenemo od Krista.

“Odlučili smo, prema riječima Pape Ivana Pavla II, duboko promišljati Kristov lik. Kao što ukazujemo na taj izazov za cijelu Crkvu, pozivamo sve da zajedno s njom u nadi kročimo na tom putovanju”, rekli su biskupi.

Nadbiskup je tražio iz svake župe, etničke zajednice i katoličkih škola po 2 predstavnika, koji će za određenu zajednicu biti ambasadori – za našu zajednicu to su Ante Rajčić i Dijana Eldić.

Nadbiskupu je bilo drago kad je vidio naše predstavnike, jer on jako voli Hrvate i njihovu prisutnost u biskupiji Adelaide.

Prethodni članakPROGLAŠENJE GODINE MILOSTI – NEDJELJA DUHOVA
Sljedeći članakPREDSTAVLJEN PROGRAM PAPINA BORAVKA U MILANU ZA SVJETSKI SUSRET OBITELJI