ZLATNA HARFA U ŽUPI SV. OBITELJI U SLAVONSKOM BRODU

2755

Župa Svete obitelji u Slavonskom Brodu 24. travnja bila je domaćin smotre dječjih pjevačkih zborova „Zlatna harfa“. Nastupilo je sedam dječjih pjevačkih zborova iz župa u Slavonskom Brodu i nekih okolnih župa. Također je nastupio i na dječji zbor župe sv. Obitelji, kojeg je pripremila i uvježbala s. Stela Kovačević. Voditeljica i organizatorica Zlatne harfe na ovom području bila je s. Ankica Tomas sestra Družbe Svetog Križa.

Organizacija je bila veoma lijepa i uspješna. Euharistijsko slavlje predvodio je župnik iz župe Svetog Dominika Savija, koji je u propovjedi veoma lijepo i blisko djeci progovorio o ljepoti razvijanja svojih darova u službi Isusu. Velečasni David Sluganović, župnik župe Svete Obitelji sve je veoma lijepo i velikodušno dočekao i kao domaćin pokazao svoje veliko srce za malene i sve prisutne goste. Nakon euharistijskog slavlja i dječjih nastupa sve je obilato počastio svečanim ručkom u svadbenoj dvorani obitelji Matičević. Ugostio je oko 350 osoba i veoma lijepo organizirao druženje djece u tom lijepom prostoru.

Djeca su se pojedinačno natjecala u solo pjevanju u dvorani te su podijeljene tri vrijedne nagrade. Naš mali pjevač Marko Opačak, drugi razred OŠ, osvojio je od žirija prvu nagradu za svoj nastup. Djeca su se razišla svojim domovima oko 3 sata poslije podne veoma zadovoljni i sretni što su pokazali svoje darove pjevanja, a taj dan su bili oslobođeni i od školskih obveza. Svaka pjevačka skupina primila je diplomu za svoj nastup. Neka Gospodin obilato blagoslovi i naplati sav trud oko ovog lijepog događaja.

Prethodni članakZLATNA HARFA U ŽUPI SV. OBITELJI U SLAVONSKOM BRODU
Sljedeći članakIZBORNI REGIONALNI SABOR