TREĆI SUSRET BIBLIODRAME

1337

U zajednici sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Miramarska cesta 100, održan je u razdoblju od 02. do 06. veljače 2012. godine treći u nizu susreta iz edukacije „Bibliodrama“. Polaznici edukacije, koja je prva ovakva edukacija u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u prethodna dva susreta održana u kolovozu i studenom 2011. godine imali su priliku upoznati se sa teorijskim postavkama i različitim metodama koje se primjenjuju u Bibliodrami. Također su do sada mogli naučiti da je Bibliodrama hod u kojem su važnija životna iskustva nego analitički pristup. Otkrivanje biti, poruke i svetosti Biblije moguće je tek kada se naša životna iskustva i naš život ogleda u biblijskom tekstu. Tako u Bibliodrami sve počinje na životnoj strani, prolazi kroz biblijski tekst te se nastavlja na životnoj strani.

Ovaj susret je bio specifičan po tome što su se prve dvije grupe okušale u vođenju Bibliodrame, uz stručnu pratnju i intervencije voditelja gosp. Helmuta Kreller, koji svoja iskustva vođenja te znanja iz teologije i psihologije prenosi na diskretan, poučan i pažljiv način. Osnovna postavka ovog pravca jest da su dinamika grupe i osobna životna iskustva najvažnija u procesu učenja. Stoga je Bibliodrama jedan kreativan i spontani proces koji dovodi do stava jer imamo priliku sustvarati i učiniti svijet boljim. Tako je i ovaj susret donio nova znanja, zanimljiva iskustva i veću jasnoću glede ovog pravca, njegove primjene i značenja za osobni život polaznika i onih kojima će biti namijenjen.

U ime polaznika Bibliodrame zahvaljujem se Zakladi Marija De Mattias i Regionalnoj upravi Klanjateljica Krvi Kristove, Zagreb – nositelju projekta, organizaciji Porticus iz Düsseldorfa – sponzoru projekta, s. Zdravki Leutar za organizacijsku ulogu, prevoditeljici gosp. Tamari Crnko Gmaz i sestrama zajednica u Miramarskoj 100 za trud i pažnju tijekom održavanja susreta.

Prethodni članakSVETKOVINA SVETE MARIJE DE MATTIAS U KARLOVCU
Sljedeći članakPREDSTAVLJENA KNJIGA S. TOMISLAVE ĆAVAR