JESMO LI SPREMNI POMOĆI? – KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA ZA DJECU

870

U subotu, 29. ožujka 2020., uoči prve korizmene nedjelje, u samostanu sestara Klanjateljica Krvi Kristove u Zagrebu, Miramarska 100, održana je duhovna obnova za učenike od 1. do 4. razreda osnovne škole. Okupilo se tridesetak djece, učenika Prve katoličke osnovne škole u gradu Zagrebu te nekoliko učenika Osnovne škole Davorina Trstenjaka.

Duhovnu obnovu na temu JESMO LI SPREMNI POMOĆI? temeljenu na biblijskoj prispodobi o Milosrdnom Samaritancu animirale su s. Ivana Husnjak i s. Sunčica Kunić, uz pomoć sestre Laure Cukar, sestre. Marije Bilanović te pripravnice Mihaele Vukojević.

U prijepodnevnom dijelu programa učenici su promišljali o Milosrdnom Samaritancu. Kroz radionicu temeljenu na dramskoj igri razmišljali su o poruci prispodobe te sami ulazili u uloge i procjenjivali postupke likova. Na kreativan način donosili su i odluke koje će nastojati izvršavati kroz korizmeno vrijeme.

U poslijepodnevnim satima slijedilo je druženje uz pripovijedanje bajke Ivane Brlić-Mažuranić Šuma Striborova te promišljanje i povezivanje iste s Isusovom žrtvom. Potom je slijedilo vrijeme igre u kojem su djeca kroz različite aktivnosti razvijala osjećaj za timski rad te brigu za druge. Bilo je vedro i veselo. Nakon igre, sudionici su se ponovno prisjetili prispodobe o Milosrdnom Samaritancu te povezali lik ranjenog čovjeka s Isusovom žrtvom na križu, a potom su u skupinama likovno dorađivali postaje križnog puta.

U završnom dijelu susreta djeca su u samostanskoj kapelici kroz kratku meditaciju promišljala o Isusovoj žrtvi podnesenoj iz ljubavi prema čovjeku povezujući je s osobnim životnim iskustvima, slijedeći postaje križnog puta.

I ovoga puta, kao i u adventu, susret je završio kratkim vrednovanjem u kojem je izražena želja da se uskoro ponovno susretnemo.

s. Sunčica Kunić
Zagreb, 2. 3. 2020.

Prethodni članakKLANJATELJICE KRVI KRISTOVE SUDJELOVALE U MOLITVI PROTIV TRGOVINE LJUDIMA
Sljedeći članakJESMO LI SPREMNI POMOĆI? – KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA ZA DJECU