TRENUCI KOJI PIŠU POVIJEST DRUŽBE ASC

1797

Na svetkovinu svete Marije De Mattias, 4. veljače 2020., cijela Družba Klanjateljica Krvi Kristove ujedinila se u ostvarenju zajedničkog internacionalnog novicijata u Rimu. Tako je povijesni hod započelo sedam postulantica iz tri države i dva kontinenta (Europa i Azija): jedna iz Italije, dvije iz Hrvatske i četiri iz Indije.

Budući je dan prije, 3. veljače, započeo susret Proširenog Vrhovnog vijeća Družbe, svečanom početku internacionalnog novicijata prisustvovale su sve regionalne poglavarice i koordinatorice osnutaka te savjetnice odgovorne za formaciju u regijama, zajedno s članicama Vrhovne uprave na čelu sa sestrom Nadiom Coppa, Vrhovnom poglavaricom, i članicama formativne zajednice na čelu sa sestrom Emanuelom Škarica, poglavaricom zajednice.

U slavljeničkom i molitvenom duhu, s. Nadia Coppa uputila je poticajne riječi ohrabrenja i podrške te po imenu prozvala svaku novakinju koja je od svoje Regionalne poglavarice primila Konstitucije Družbe u prisutnosti magistre novakinja sestre Mariamme Kunnackal. Novakinjama Martini Bukarica i Biljani Kostić, Konstitucije je predala s. Ana Marija Antolović, poglavarica Regije Zagreb. Trenuci slavlja, pjesme i čestitanja nastavljeni su nakon službenoga primanja u novicijat.

U večernjim satima, u generalnoj kući u Rimu proslavljena je 215. godišnjica rođenja utemeljiteljice Družbe svete Marije De Mattias. Euharistijskom slavlju predsjedao je kardinal João  Braz De Aviz, prefekt Kongregacije za ustanove posvećenog života, u prisutnosti mnogih svećenika Misionara Predragocjene Krvi, prijatelja i suradnika sestara.

Kardinal je u propovijedi zahvalio sestrama za sve što čine osobito u promicanju identiteta i poslanja žene u Crkvi i društvu te čestitamo novakinjama na odvažnosti nasljedovanja Isusa Krista. Istaknuo je tri obilježja posvećenoga života, a osobito Klanjateljica danas: biti apostolice-učenice, biti nositeljice karizmatskog identiteta pashalnog misterija te dijalog s kulturom vremena u kojem svijet sada živi.

s. Danijela Anić
Rim, 5. 2. 2020.

Prethodni članakSVETKOVINA SVETE MARIJE DE MATTIAS
Sljedeći članakTRENUCI KOJI PIŠU POVIJEST DRUŽBE ASC