ADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA U PODSUSEDU

956

U petak poslijepodne, 6.prosinca 2019., u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Podsusedu, održana je adventska duhovna obnova za djecu i volonterska radionica učenika triju zagrebačkih osnovnih škola: bana Josipa Jelačića, Tina Ujevića i Davorina Trstenjaka.

Voditeljica duhovne obnove bila je s. Melita Petra Kraševac, a voditeljica radionice s. Marija Pranjić. Pomoć u organizaciji bila je s. Marija Bilanović.

Učenici koji su prisustvovali obnovi i radionici, u školi uče njemački jezik i poznaju njemačku abecedu. S. Marija Pranjić održala je radionicu upisivanja naslova i autora knjiga njemačkog govornog područja te uputila učenike u poznavanje i značenje starog njemačkog pisma gotice. Knjige čije naslove i autore su učenici popisali spremne su sada za ponudu knjižnicama Grada Zagreba. Uslijedilo je i učenje pjesme Tiha noć na njemačkom jeziku.

S. Melita Petra obradila je lik Ivana Krstitelja koji je, najavljujući dolazak Isusa Krista, pozivao narod na promjenu i obraćenje. Djeca su u molitvi, meditaciji, pjesmi i zajedničkom radu promišljali kako učiniti promjenu u vlastitom životu.

Svoje promišljanje pretočili su u život angažmanom u volonterskoj radionici i pristupanjem sakramentu pomirenja u crkvi svetog Ivana Bosca.

Sveti Nikola pohodio je najmlađe u samostanu i razveselio ih čokoladama.

s. Melita Petra Kraševac
Zagreb, 11. 12. 2019.

Prethodni članakDAN ZAKLADE „MARIJA DE MATTIAS“
Sljedeći članakADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA U PODSUSEDU