DVADESETA OBLJETNICA ZAJEDNICE KRVI KRISTOVE U OPUZENU

1487

U nedjelju, 30. lipnja 2019., u župi sv. Stjepana Prvomučenika u Opuzenu, Zajednica Krvi Kristove (ZKK) svečano je proslavila 20. obljetnicu svoga djelovanja.

Za proslavu ovoga jubileja i svetkovinu Predragocjene Krvi Kristove došle su i dvije sestre Klanjateljice Krvi Kristove iz Zagreba – s. Mara Matijević i s. Marija Pranjić. Zajednica se za ovo lijepo slavlje pripremala trodnevnicom koju su animirali sami članovi, a zadnji dan animirala je s. Marija, koja je u ovoj prigodi održala i susret s članovima ZKK.

Svečanu Euharistiju predvodio je  don Ivo Bezina, uz sudjelovanje velikog broja vjernika i mješovitog župnog zbora koji je uzveličao slavlje svojim pjevanjem. Prije početka misnog slavlja, vjernicima se obratila s. Mara koja je sve prisutne pozdravila i upoznala s djelovanjem sestara Klanjateljica Krvi Kristove te s  likom i djelom svete Marije De Mattias, utemeljiteljicom Družbe. Na kraju misnog slavlja, voditeljica Zajednice gđa Svjetlana Vučković kratko je predstavila povijest ZKK Opuzen kao i sadašnje aktivnosti koje Zajednica ima. S. Mara je, u ime sestara kao i svih drugih članova ZKK, čestitala Zajednici u Opuzenu na ovom lijepom slavlju kao i na ustrajnosti i zauzetosti, te uputila riječi zahvale gđi Svjetlani, darujući joj veliku sliku svete Marije De Mattias.

Nakon misnog slavlja nastavljeno je druženje i okrjepa u župnoj dvorani. Zahvalni smo svima koji su bili dionici radosti i zajedništva.

Zajednica Krvi Kristove u Opuzenu osnovana je početkom 1999. godine i danas broji 30-tak članova koji se okupljaju na molitvene susrete u župnoj crkvi i u kapelici sestara Služavki Maloga Isusa. Aktivnosti Zajednice su redovito sudjelovanje na Euharistiji, molitveni susreti, upoznavanje duhovnosti Krvi Kristove, čitanje i produbljivanje Božje riječi, upoznavanje života svetaca koji su posebno slavili Krv Kristovu. Trajna formacija članova Zajednice obuhvaća neprestani rast u dubljem odnosu s Bogom i življenje duhovnosti Krvi Kristove. Susrete ZKK obogaćuje dijeljenje iskustava vjere na odgovarajuću temu, molitve i klanjanje u čast Krvi Kristovoj, te razgovori o konkretnom karitativnom djelovanju za dragog bližnjega.

Svjetlana Vučković

Prethodni članakBlagoslovljeni križ sja: Gospodin je na njem visio u svom tijelu i svojom je krvlju oprao naše bezakonje, aleluja!
Sljedeći članakBog nas zamilova u Ljubljenome u kome, Njegovom krvlju, imamo otkupljenje.