Bljesak svetog svjetla: rađa se Krv Kristova zora novog svijeta

826

Ovaj citat iz himna vazmenog vremena pjeva Kristu koji pobjeđuje smrt i na Crkvu zrači vazmenu radost. Neistraživo otajstvo ljudskog otkupljenja! Čudesan dan!

Sveta Marija De Mattias u pismu sestri Berenice Fanfani (392) piše u vrijeme kušnje kako se do zore otkupljenja dolazi preko vazmenog otajstva svakidašnjeg života i ljubavi prema Isusovom križu.

* * * * *

Slava Krvi Isusa Krista

Predraga kćeri u Isusu Kristu!

Dolazim Vam priznati sa svom jasnoćom i reći da mi srce ne dopušta vratiti se u Acuto, ako bi tamo našla duh potpuno suprotan duhu zaručnica Isusa Krista… Vi znate što želim reći: O, kako je lijepa ona redovnička kuća, koja ne čezne za drugim, nego Isusom raspetim; koja ne želi drugo, nego Isusa raspetog; koja ne ljubi drugo, nego Isusa raspetog; koja neće drugo, nego Isusa raspetog. O! Bože, ako mislim suprotno, osjećam da mi nestaje život i nemam snage suzdržati se…

O, suze… oči su gotovo izgubile vid. Zašto sve ne ljubimo Isusa i njegov križ, koji toliko zaslužuje biti ljubljen? Zašto se sve u svojim bolima ne tješimo kod Isusa, nego tražimo utjehu u drugim stvarima izvan njega? Ah, otvorimo oči i promatrajmo vječni pakao i vječni raj! Čemu služi svijet sa svojim ugodnostima u trenutku smrti? Blago nama ako smo ljubile samo Isusa i njegov križ. To je naša utjeha…

Recite mojoj dragoj Carolini da u svemu bude mirna. Dva puta sam pisala svojoj ljubljenoj Isabelli, ali mi ne odgovara. Ne znam zašto. Iznova preporučujem klauzuru samostana: iz ljubavi prema Isusu uzdržavajte se od razgovora s rodbinom. Ljubav mi naređuje da vam ovako kažem.

Recite ovako: Isuse moj, ne želim ni govoriti, ni misliti na rodbinu iz ljubavi prema tebi. Zato ti misli na mene i na njih i sjedini nas u svetom raju. Otrgni me, Isuse moj, otrgni me i učini da moje srce bude cijelo tvoje, cijelo, cijelo. Uvijek pristupajte svetoj pričesti i dopustite Isusu da srce bičuje svakovrsnom patnjom koja mu se najviše sviđa. Recimo: strahom, napastima, itd. Dopustite da dođu. Ako je Isus s nama ničeg se ne bojimo.

Molim vas oproštenje za tolike gorčine, koje sam vam zadala i za moje sablazni… Kćeri moje drage, drage u Isusu, Bog će vam nagraditi strpljivost koju ste imale sa mnom… U žurbi sam.

najodanija u Gospodinu
Marija De Mattias

Kratka molitva:
Blagoslovljena dovijeka Krv Isusova, jer nam učini ta čudesa!

 

Prethodni članakOtkupljeni tvojom krvlju na križu, obilježeni pečatom Duha Svetog, molimo te: spasi nas, Gospodine!
Sljedeći članakUbod kopljem probo je srce Sina Božjega: potekle su krv i voda, potok koji pere grijehe svijeta