Otkupljeni tvojom krvlju na križu, obilježeni pečatom Duha Svetog, molimo te: spasi nas, Gospodine!

930

Ovom molitvom Kristu, dobrom pastiru, želimo s povjerenjem zamoliti oproštenje grijeha i usmjerenost k nebu za sebe i cijelu Crkvu.

Sveta Marija De Mattias zna vrijednost Isusove Krvi u trenutku teške smrti na križu, kojom spašava duše i osjeća čast što je pozvana na suradnju u ovom djelu spasenja. O tome piše sestri Carolini Signoretti 1856.:

* * * * *

Predraga kćeri u Isusu!

Mislim da imate popis svih imena kongreganistica i majki učenica koje treba pozvati svake zadnje subote u mjesecu. Ova udruga čini mi se potrebnom. Možete učiniti ovako: kad se skupe na čitanje životopisa sv. Vittorie Fornari, pjevajte jednu pobožnu pjesmu, zatim kratko razmišljajte, molite krunicu sedam žalosti naše Gospe i molitvu za preporuku naše djece, pa završite: O Majko žalosti, blagoslovi s neba naša srca. – Preporučite im da često primaju sakramente, itd.

Imena učenica neka budu zapisana. Svaki dan ih treba prozivati kako bi se vidjelo koja nedostaje. Treba upotrijebiti sva sredstva kako bi ih se poticalo na dobro, ljubiti ih nježnom ljubavlju, jer su plaćene Krvlju Isusovom i gorkim bolima Majke. Neka naša srca budu ispunjena revnošću za njihovo spasenje. Neka naše molitve budu usmjerene na spasenje duša.

Prinesimo prijestolju božanskog milosrđa Isusovu Krv kako bi se ispunile želje koje primamo od njegove neizmjerne dobrote i za koje želi da ih njegujemo, jer su njegove, a ne naše. Zahvalimo mu.

Ne bojmo se muka i napora, koje trebamo podnijeti. Mislimo na to da je Bog podnio okrutnu smrt na križu kako bi nas spasio. On nas neizmjernom naklonošću poziva kako bismo mu pomogle.

Ponizimo se do ništice, i više od ništice, zbog svojih grijeha. Stavimo sve svoje povjerenje u Boga i Krv Isusa Krista. Često, često se bacimo u ruke Božanskog milosrđa i recimo kako smo spremne i umrijeti za spasenje duša. Tako ćemo ugoditi Isusu i Mariji.

Gledajte, kćeri, velike Božje naklonosti prema nama… Ja se gubim. Ne znam kako izraziti svoje osjećaje. Mi se mučiti za Isusa?… Mi trpjeti za Isusa?… (Ne mogu razumjeti). Mi umrijeti za Isusa?… Mi? Tko smo mi?

Kažu mi da uvijek govorim o križu. Vjerujte mi, kćeri, nije to iz običaja, nego iz čiste ljubavi srca i visokog poštovanja, koje osjećam prema klanjanja vrijednom znaku. Možemo doista reći da će uvijek biti neizmjerno čašćen onaj koji bude sudjelovao u mukama Isusa Krista.

Neka Vas Bog blagoslovi. Vaša

odana službenica
Marija De Mattias

Kratka molitva:
Blagoslovljena Krv Isusa Krista sada i dovijeka. Amen.

 

Prethodni članakNa gozbu kralja Jaganjca u bijelom ruhu idimo, kroz More prošav Crveno Vladaru Kristu pjevajmo.
Sljedeći članakBljesak svetog svjetla: rađa se Krv Kristova zora novog svijeta