Na gozbu kralja Jaganjca u bijelom ruhu idimo, kroz More prošav Crveno Vladaru Kristu pjevajmo.

848

Himan Vazmenog vremena pjeva o radosti novokrštenika, zbog sudjelovanja na Jaganjčevoj gozbi tijela i krvi, znakovima novog saveza.

Sudjelovanje na Jaganjčevoj večeri zahtijeva život nasljedovanja Isusovog života svakog dana, kako preporučuje sveta Marija De Mattias u pismu 397, upućenom sestri Berenice Fanfani:

* * * * *

Slava Krvi Isusa Krista

Predraga kćeri u Isusu Kristu!

Ponovo Vas molim da prihvatite biti predstojnica do moga povratka. Isus će Vam u svemu pomoći, nemojte se ničeg bojati. Bit ćete zadovoljni kad se vratim… Često recite: Isuse moj, ja sam sva tvoja i ti si sav moj. Želim svoj život istrošiti za tebe kao što si ga ti istrošio za mene!

Ne gubimo vrijeme, ljubljena moja kćeri, svi moramo umrijeti. Blago nama umremo li u Gospodinovu naručju, nakon što smo svoj život istrošile za spasenje duša. Budi stroga što se tiče klauzure i šutnje. Zatvori samostan u 23,00 sata[1].

Neka Maria Fortunata pomno čuva ključeve crkve, a Vi se ne pouzdajte, nego revno obilazite na slavu blagoslovljenog Boga. Nikad ne gubite mira… Redovito primajte pričest i pratite Isusa na svim njegovim putovima… Zbog škole prihvaćajte svaki oblik trpljenja, kako bi djevojčice u svemu bile dobro poučene. Ne dopuštajte da se izostavlja sveto razmatranje, sveta krunica i pet psalama presvetoj Djevici.

Četiri su stvari koje želim u tom samostanu: poštovanje i poslušnost prema onoj koja vrši službu poglavarice, uzajamnu ljubav u srcima svih članica te redovničke zajednice, mir i trajnu jednodušnost u zajedničkom životu, te duh molitve i sabranosti u Bogu. Moja draga Berenice, ja se nemam snage vratiti prije nego što me uvjerite da ću naći to lijepo jedinstvo u Isusu…

Molim Vas, redite gospodinu župniku neka dadne u vrtu posaditi puno vinove loze kao i nešto drugo. Recite to i gospodinu Arcadiju, kojega mi pozdravite. Vjerujem da se moja ljubljena Carolina vratila u Carpineto, pa će Vam moći prenijeti moje vijesti. Vjerojatno se i moja dobra Luisetta vratila u Sgurgolu. Svima recite neka mole za mene… Vi se ne dajte obeshrabriti. Okrijepite se često pred Presvetim Sakramentom i na svetom srcu Presvete Djevice Marije. Nadbiskup Camerina i biskup Civite Castellane zadržavaju me, pa se još ne mogu vratiti u Rim. Neka bude za ljubav Božju… Tko zna kad ću se vratiti… Preporučujem da mi napišete pismo u Orte.

Često mislim na vas, svoje ljubljene kćeri u Isusu, posebice na Vas koju jako, jako volim. Posvećujmo se i nemojmo se umoriti usmjeravati druge k svetosti.

Što radi Isabella? Nadam se da sluša ono što sam joj pisala. Bit će zadovoljna zbog lijepog i vrijednog dara koji ću joj donijeti. Svima objavite ljubav i nježnost raspetog Isusa kako bi ga svaka ljubila čitavim srcem. Prinesite moje poštovanje svim uglednim obiteljima i mojim dobrim Akutinkama…

Neka vas Isus blagoslovi i ogrne svojom predragocjenom Krvlju.

najodanija u Gospodinu
Marija De Mattias

4. ožujka 1850.

Kratka molitva:
Uzet ću kalež spasenja i zazvati moć te Krvi!

———-

[1] Usp. pismo br. 156, bilješka br. 3.

 

Prethodni članakSveti su pobijedili Krvlju Jaganjčevom i riječju svoga mučeništva
Sljedeći članakOtkupljeni tvojom krvlju na križu, obilježeni pečatom Duha Svetog, molimo te: spasi nas, Gospodine!