Bog nas zamilova u Ljubljenome u kome, Njegovom krvlju, imamo otkupljenje.

744

Antifonom iz Večernje Velikog ponedjeljka, zahvaljujemo Ocu koji nas blagoslivlja u svom Sinu Isusu Kristu, kako tvrdi Pavao u poslanici Efežanima (1,6-7):

“Blagoslovljen Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista, on koji nas blagoslovi svakim blagoslovom duhovnim u nebesima, u Kristu. Tako: u njemu nas sebi izabra prije postanka svijeta da budemo sveti i bez mane pred njim; u ljubavi nas predodredi za posinstvo, za sebe, po Isusu Kristu, dobrohotnošću svoje volje, na hvalu Slave svoje milosti. Njome nas zamilova u Ljubljenome u kome, njegovom krvlju, imamo otkupljenje, otpuštenje prijestupa po bogatstvu njegove milosti.“

Sveta Marija De Mattias osjeća na sebi ovaj blagoslov i snagu otkupljenja; potpuno se uzda u ovu ljubav i u ovu spasenjsku Božju volju. Svom duhovnom vođi don Giovanniju Merliniju (pismo 1050) piše ovako:

* * * * *

Slava Božanskoj Krvi

Presvijetli i prečasni gospodine!

Ne znam otkuda bih počela s rasterećivanjem svog siromašnog duha Vašem gospodstvu. Već je oko godinu dana više nego inače u strahu i očaju. Tijelo je oslabjelo zbog bolesti i napora podnesenih za uzdržavanje moje siromašne zajednice. Ali, ono što me najviše muči je strah da sam se udaljila od Boga. U ovim mukama nisam mogla naći drugo sredstvo nego baciti se u Božje ruke, govoreći: Gospodine, tvoja sam jer si me stvorio, tvoja sam jer si me otkupio svojom predragocjenom Krvlju; čini sa mnom što želiš. Bez drugih riječi, moje siromašno srce ponekad se našlo spokojno i briznulo u plač s puno snage kako bi me zanijelo i poduprlo u poslušnosti mome vođi, koji ne želi da napustim svoju službu, kako sam htjela.

Već gotovo mjesec dana nemam drugdje mira i spokoja, osim u volji Božjoj, dok govorim: Gospodine, sretna sam što sam tvoja i to sva tvoja. Moj Isuse, čini sa mnom ono što ti se sviđa, dovoljno je da te ne uvrijedim. Oh! Isuse moj kad ću te ja ljubiti?, a onda navru suze, i ne znam ništa drugo reći. Čini mi se da sam nedostojna ljubiti ga. Ostajem sa željom i nadom u zasluge Isusa raspetog. Moji grijesi i bijeda gurnuli bi me u očaj, ali tada mi pomaže predanje u ruke Božje… Neka mi pomogne Vaše gospodstvo.

[Acuto] 6. studenog 1862.

M. D. M.

Kratka molitva: Blagoslovljen Isus navijeke,
i neka se napuni nebo i zemlja slavom Krvi njegove!

 

Prethodni članakDVADESETA OBLJETNICA ZAJEDNICE KRVI KRISTOVE U OPUZENU
Sljedeći članakDJECA ŽUPE GLAMOČ NA OTOKU OLIBU