16. SMOTRA CRKVENIH ZBOROVA DJECE I MLADIH U KELKHEIMU

1757

U subotu poslijepodne, 16. studenoga 2013., u crkvi Sv. Dionizija u Kelkheimu održana je 16. smotra crkvenih zborova na kojoj je nastupilo 20 zborova djece i mladih iz hrvatskih katoličkih misija (HKM) i zajednica (HKZ) u Njemačkoj.

Crkva sv. Dionizija u Kelkheimu sagrađena je 1811. godine, a 1970. je modernom dogradnjom pješčanika dopunjena i time za mene simbol prošlosti, tradicije i budućnosti.

Tako sam i vidio mlade koji su s roditeljima i gostima popunili crkvu sv. Dionizija tijekom smotre crkvenih zborova djece i mladih.

Naši mladi s mobitelima i osjećajem za vanjski izgled i ljepotu su utjelovljenje naše budućnosti. Pjesmama i duhovnošću tijekom 16. smotre crkvenih zborova, mladi su pokazali da su i utjelovljenje vjere, tradicije i prošlosti našeg hrvatskog naroda u inozemstvu.

Srednji zbor iz Sindelfingena, koji je bio prisutan s 19 članica, pjevao je originalne i moderne pjesme “Santo” (A. Igrec, M. Kranjčec) i “Tvoj znak” (T. Strancarić, T. Eterović). Zbor je vodila s. Bernardeta Tomić, a dirigirala Beata Dulčić Šoljan.

Nakon smotre mladi su se družili i zajedno plesali uz hrvatsku glazbu. Tko je bio prisutan na ovogodišnjoj smotri crkvenih zborova, vratio se kući prožet duhovnošću i nadom za naše mlade i budućnost u dijaspori. Vjera, tradicija i prošlost su još uvijek važne i njeguju se kod našeg novog naraštaja.

Prethodni članakSUSRET VODITELJA ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE
Sljedeći članakZAVRŠETAK EDUKACIJE BIBLIODRAME