RADUJ SE, GOSPODIN JE U TVOJOJ SREDINI!

2092

U subotu, 19. prosinca 2015., u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu održana je duhovna obnova za učenike Srednje škole Ivanec. Duhovnu obnovu vodila je vjeroučiteljica s. Laura Cukar.

Nakon međusobnog upoznavanja sudionicima je predstavljena tema susreta: Raduj se, Gospodin je u tvojoj sredini! (usp. Sef 3,14-15). Zajedno smo promišljali na temu radosti i dijelili osobna iskustva. Zaključili smo da je svako naše iskustvo radosti povezano s prisutnošću neke osobe, ali i samog Gospodina u našim životima.

Nakon toga je uslijedio rad na biblijskom tekstu Lk 1,26-38 – anđeo Gabrijel naviješta Mariji majčinstvo. Promatrajući tri Marijine reakcije: suočavanje sa strahom, razmišljanje kako će to biti, te njezino predanje, osluškivali smo Marijino srce i divili se veličini te svete žene.

Uslijedio je rad u skupinama. Pozvani smo promišljati i podijeliti iskustva osobnih strahova, njihovih uzroka, načina borbe s njima, te uvidjeti prepreke u vlastitom predanju Bogu i bližnjima. Nakon izlaganja iz rada u skupinama odvažno smo krenuli razveseliti Gospodina. Kako? Uvjereni da se Bog raduje svakoj prilici kada nam može iskazati milosrđe praštanja, pristupili smo sakramentu pomirenja kojeg su podijelili don Antun Palić i vlč. Petar Mlakar.

Naša duhovna obnova okrunjena je euharistijskim slavljem koje je vodio župni vikar vlč. Petar Mlakar. On nam je uputio prigodnu poruku i poziv da trajno ostanemo u Božjoj prisutnosti da bi naša radost bila potpuna te spremni dočekamo rođenje Isusa Krista.

Karmen Štefanko
Ivanec, 20. 12. 2015.

Prethodni članakDUHOVNA OBNOVA ZA MLADE U ŽUPI SV. JOSIPA U SARAJEVU
Sljedeći članakČESTIT BOŽIĆ I SRETNA NOVA GODINA