DUHOVNA OBNOVA ZA MLADE U ŽUPI SV. JOSIPA U SARAJEVU

1858

U subotu, 12. prosinca 2015., u župi sv. Josipa u Sarajevu održana je duhovna obnova za mlade koji su sakrament Svete Potvrde primili u 2013. i 2014. godini. Voditeljica susreta bila je s. Danijela Anić, Klanjateljica Krvi Kristove iz Zagreba.

Nakon predstavljanja sudionika, s. Danijela je govorila o liturgijskom vremenu došašća i pripremi za Božić. Nakon toga slijedio je osobni rad na temelju teksta pjesme „Čistim svoj život“ i unaprijed pripremljenih pitanja: „Što za mene znači čišćenje i koja sredstva koristim? Koje su to promjene koje se događaju u čovjeku prije čišćenja, tijekom čišćenja i nakon čišćenja? Koje mjesto u svemu tome ima Bog, gdje se on nalazi, koja je njegova uloga?“.

Slijedilo je zajednički rad i dijeljenje međusobnih odgovora koji su obogatili sudionike i potaknuli ih na jaču zauzetost u čišćenju od grijeha te malih i velikih nesavršenosti.

Susret je završio euharistijskim slavljem koje je predslavio župnik vlč. Luka Brković, a pjevanje i sviranje animirao je Zbor mladih pod ravnanjem Filipa Miloševića.

s. Jadranka Obućina
Sarajevo, 14. 12. 2015.

Prethodni članakADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA ZA ČLANOVE ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE
Sljedeći članakRADUJ SE, GOSPODIN JE U TVOJOJ SREDINI!