PROSLAVA BDM ŽALOSNE U IVANEČKOM VRHOVCU

1304

Svetkovina Blažene Djevice Marije Žalosne svečano je proslavljena 15. rujna 2015. u Ivanečkom Vrhovcu, u samostanskoj kapelici sestara Klanjateljica Krvi Kristove. Misno slavlje u 18 sati predslavio je varaždinski biskup msgr. Josip Mrzljak u zajedništvu s još sedmoricom svećenika, 10-ak bogoslova te 80-ak vjernika, prijatelja i članova Zajednice Krvi Kristove. Regionalna poglavarica s. Ana Marija Antolović i sestre iz zagrebačkih zajednica pridružile su se u slavlju sestrama ivanečke zajednice.

Naviještajući i tumačeći Božju riječ, biskup Mrzljak je u svojoj homiliji prisutne podsjetio i mislima odveo na Kalvariju, mjesto na kojem se odvio događaj Isusove smrti. Istaknuo je kako događaj na Kalvariji ne možemo do kraja shvatiti te kako je ona mjesto našega klanjanja, mjesto na kojemu prestaje svaka ljudska logika a započinje vjera. Na poseban je način istaknuo lik Blažene Djevice Marije i lik sv. Ivana apostola, uzore vjere i ustrajnosti. Riječi koje je sv. Ivan čuo pod križem u ime svih nas: „Evo ti majke“, postaje nam i ostaje poruka u kojoj promatramo sebe i dolazimo Mariji da nas zagovara, da nam pomaže biti vjernima kao što je ona bila, rekao je biskup Mrzljak.

Na kraju euharistijskog slavlja, s. Ana Marija Antolović je svima nazočnima čestitala svetkovinu zaštitnice samostanske kapelice i uputila riječi zahvalnosti te pozvala na uzajamnu molitvenu podršku u vjernosti Isusu, osobito onda kada nas hod za Učiteljem odvede na Kalvariju. Biskup Mrzljak je nadodao kako pravi kršćani sve teške trenutke trebaju proživljavati s kršćanskom radošću te je sestrama i svim vjernicima, upravo s tom radošću, čestitao svetkovinu BDM Žalosne.

s. Marija Bilanović
Ivanečki Vrhovec, 16. 9. 2015.

Prethodni članakSVETKOVINA ŽALOSNE GOSPE – ŽENE NOVOGA SAVEZA
Sljedeći članakPROSLAVA NASLOVNE SVETKOVINE U SINDELFINGENU