SVEČANOST PRIMOPREDAJE DUŽNOSTI REGIONALNE UPRAVE

2343

Svečanost službene primopredaje dužnosti regionalne uprave u službi i novoizabrane regionalne uprave Klanjateljica Krvi Kristove Regije Zagreb održana je 16. svibnja 2015. u regionalnoj kući u Zagrebu, Tuškanac 56.

Pedesetak  sestara iz bližih i udaljenijih zajednica Regije nazočilo je svečanoj primopredaji na kojoj je regionalna poglavarica s. Ana Marija Antolović nastavila služenje u sljedećem mandatu. Kao regionalne savjetnice Regiji će služiti: s. Cecilija Milković, s. Tomislava Ćavar i s. Danijela Anić dok će službu tajnice i dalje vršiti s. Vesna Abramović, a službu ekonome s. M. Anita Ferketin.

Nazočne sestre izrazile su zahvalnost regionalnim savjetnicama s. Finki Dolibašić i s. Mari Matijević za služenje u prethodnoj upravi.

U lijepo pripremljenoj kapelici uz cvjetne aranžmane s. Ivane Husnjak i simbole postavljene ispred oltara okupljene Klanjateljice zahvaljivale su Gospodinu i molile za darove Duha Svetoga sestrama u službi vodstva.

Svečanost primopredaje pripremile su, osmislile i vodile s. Mirjam Kuštreba i s. Marija Bilanović.

Nakon riječi blagoslova i čestitki nazočnima se obratila regionalna poglavarica s. Ana Marija Antolović, koja je na kraju rekla: „Drage sestre, uvjerena sam u molitvenu podršku i spremnost na suradnju svake od vas i svih naših sestara kako bismo zajedno otkrivale put kojim trebamo ići, vjerne karizmi koju smo baštinile i poslanju koje nam je povjereno. Neka nas u svim našim nastojanjima štiti snaga Krvi Kristove i prati moćni zagovor naše svete Utemeljiteljice.“

Slavlje je nastavljeno u radosnom zajedništvu oko stola s kojega se blagovalo bogatstvo darova koje su pripremile sestre tuškanačke zajednice.

A.V. / T.Ć.
Zagreb, 16. 5. 2015.

Prethodni članakSUSRET DJEČJIH ZBOROVA IZ ŽUPA BANJOLUČKE BISKUPIJE
Sljedeći članakVIDEO: ZAHVALNO SJEĆANJE NA 18. SVIBNJA 2003.