KORIZMENA DUHOVNA OBNOVA ZA MLADE

1767

U subotu, 21. ožujka 2015., u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu održana je korizmena duhovna obnova za mlade koju je osmislila i vodila vjeroučiteljica s. Laura Cukar.

Susret prožet temom Idi i odsada više nemoj griješiti (Iv 8, 1-11) imao je za cilj posvijestiti mladima vlastitu grešnost i ljepotu Božjeg praštanja.  Mladi su razmišljali o veličini i važnosti praštanja u svakodnevnim odnosima, posebno u situacijama kada je teško oprostiti.

Sudionici obnove su se intenzivno družili i razmišljali nad tekstom Ivanovog evanđelja te pokušali odgovoriti na pitanja: Postoji li neka osoba koja me jako povrijedila, a ja joj nisam oprostila? Postoji li neka osoba koju sam ja jako povrijedio/la, a nisam zatražio/la oprost? Koga, kada i zašto ja „kamenujem“?

U sakramentu pomirenja kojega je podijelio don Antun Palić, mladi su Isusu donijeli svoje situacije praštanja i nepraštanja da ih preobrazi i stvori novi život u njima. Susret je okrunjen misnim slavljem koje je predvodio vlč. Petar Mlakar, kapelan župe sv. Marije Magdalene u Ivancu. Slijedilo je zajedničko druženje i okrepa.

s. Laura Cukar
Ivanec, 21. 3. 2015.

Prethodni članakSVETI JOSIP – ZAŠTITNIK REGIJE ZAGREB
Sljedeći članakZAJEDNO U LUDBREGU