SVETI JOSIP – ZAŠTITNIK REGIJE ZAGREB

1690

Sveti Josip je zaštitnik Klanjateljica Krvi Kristove Regije Zagreb koje imaju  svoje sjedište u samostanu sv. Josipa u Zagrebu, Tuškanac 56.

Klanjateljice Krvi Kristove Regije Zagreb (ranije Provincije Zagreb) članice su internacionalne Družbe Klanjateljica Krvi Kristove (Adoratrices Sanguinis Christi). Danas 174 Klanjateljice svoju karizmu utjelovljuju po životu i djelovanju u 35 zajednica na području Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Austrije, Njemačke i Australije.

Sestre su na naše prostore stigle iz Feldkircha (Austrija) 7. listopada 1879. u Banjaluku, gdje ih je doveo p. Franz Pfanner, prior trapističkog samostana Marija Zvijezda – Banjaluka.

Ime i izgled kuće u koju su sestre ušle bili su znakoviti. Pfanner ju je nazvao Sv. Josip u Nazaretu, a sve je u njoj podsjećalo na „tihu, skromnu i siromašnu kućicu Sv. Obitelji“.

Svetog Josipa, na poseban način, štovala je i utemeljiteljica sv. Marija De Mattias. S povjerenjem mu se obraćala u raznim potrebama, što je preporučivala i svojim sestrama:

Neka se vrši volja Božja. Ohrabrite se i imajte veliko povjerenje u presvetu Djevicu Mariju i u slavnog sv. Josipa.

Neka sv. Josip štiti i pobrine se za naše dobročinitelje.

Preporučite se često Presvetoj Djevici i svetom Josipu…

s. Vesna Abramović
Zagreb, 19. 3. 2015.

Prethodni članakKRIŽNI PUT U LUDBREGU – 22. ožujka 2015.
Sljedeći članakKORIZMENA DUHOVNA OBNOVA ZA MLADE