SUSRET SESTARA JUNIORKI NA TUŠKANCU

3560

Drugi ovogodišnji susret sestara juniorki Klanjateljica Krvi Kristove održan je 27. i 28. prosinca 2014. u regionalnoj kući na Tuškancu u Zagrebu. Susret je animirala dr. med. Maristela Šakić, spec. psih., u suradnji s odgojiteljicom sestrom Bernardom Krištić.

Nastojeći ponovno osvijestiti i produbiti lik i identitet Klanjateljice danas, mi juniorke, već smo na jednom od prethodnih susreta formulirale bitne karakteristike ASC. Jedna od njih, prema kojoj smo usmjerile svoj rast i nastojanja bila je: Klanjateljica je cjelovita, nepodijeljena žena – usklađene nutrine i vanjštine. Prvi zajednički  korak u realizaciji ovog cilja bio je prošli juniorski susret kojega je također animirala dr. Maristela Šakić, a tema je bila Komunikacija.

Tema ovoga susreta bila je Integrirana spolnost, kao temeljna pretpostavka za istinsko življenje zavjeta. Kroz osobni i zajednički rad nastojale smo osvijestiti i produbiti vlastiti identitet žene te otkriti i ono što nam nedostaje kako bi izgradile cjelovitost osobe jer celibat, kako je doktorica naglasila, može živjeti samo cjelovita osoba koja je u sebi integrirala osobine oba spola. Samo će cjelovita osoba moći ispuniti ono što je papa Franjo povjerio kao ciljeve osobama posvećenog života u svom apostolskom pismu prigodom Godine posvećenog života: gledati PROŠLOST sa ZAHVALNOŠĆU, živjeti SADAŠNJOST s velikom LJUBAVLJU i prigrliti BUDUĆNOST s NADOM.

Pri završetku susreta pridružila nam se regionalna poglavarica s. Ana Marija Antolović, uputivši par riječi ohrabrenja i poticaja za daljnji osobni i zajednički rast.

Rad je bio zahtjevan, ali se nadamo da će biti plodonosan, stoga smo zahvalne svima koji su na bilo koji način utkali dio sebe u ovaj naš susret, a osobito s. Bernardi Krištić, dr. Maristeli Šakić i svim sestrama zajednice na Tuškancu.

s. Ivana Husnjak i s. Monika Kajić
29. 12. 2014.

Prethodni članakADVENT U MOM ŽIVOTU
Sljedeći članakČESTIT BOŽIĆ I SRETNA NOVA GODINA