RADOST PRIPREME ZA BOŽIĆ SA STARIJIM I NEMOĆNIM OSOBAMA

1879

Korisnici Doma za starije i nemoćne osobe „Centar“ u Zagrebu, Klaićeva 10, pored brojnih drugih aktivnosti, za Božić su se pripremali i duhovnom obnovom koju je u petak, 19. prosinca 2014., animirala s. Danijela Anić, a u organizaciji Zaklade Marija De Mattias. S. Danijela je okupljene korisnike prigodnim sadržajima i metodama, te riječju Božjom potaknula na razmišljanje o potrebi čišćenja svog života. O tome čišćenju, obzirom na bogata životna iskustva i prijeđeni put, imali su što reći stanari Doma, među kojima je bio i jedan od najstarijih sudionika 95-godišnji A. B.

Evanđelje dotičnog dana (Lk 1, 5-25) preko likova Zaharije i Elizabete, kao i pjesma Čistim svoj život (Arsen Dedić), potaknuli su brojna razmišljanja. Uvijek dobro raspoloženi i motivirani za dijeljenje svojih životnih iskustava i duhovnih sadržaja, sudionici duhovne obnove i ovaj su put dobro prihvatili ponuđeno i sudjelovali u svemu dajući svoj maksimum.

Suradnja Zaklade Marija De Mattias s Domom „Centar“ uspješno se odvija kroz provođenje susreta bibliodrame od početka 2014. godine. U nastavku suradnje predstoji još dobrih i korisnih događanja. Dio bogatstva ovoga plodnog susreta dijelimo i s vama, dragi čitatelji ove vijesti.

Čistim svoj život od nepotrebnih stvari… Gdje li sam ih kupio? Gdje sam ih sakupio?
Čistim svoj život od prividnog svijeta… od ljubavi bez traga, od jeftinih predmeta!
Čistim svoj život od hrđa i tmina… i ostat ću bez svega, al’ bolja je tišina! (A. Dedić)

s. Ljubica Radovac
22. 12. 2014.

Prethodni članakSLAVLJE BOŽIĆA S BOLESNOM DJECOM
Sljedeći članakADVENT U MOM ŽIVOTU