SLAVLJE BOŽIĆA S BOLESNOM DJECOM

1918

Najveća istina Božića je da nas Bog beskrajno ljubi i da je došao da bude jedan od nas. Božić je i poticaj da idemo u susret drugima, da dijelimo radost s radosnima, bol, žalost i suze s onima koji su pogođeni različitim nevoljama i teškoćama. Vođeni ovim poticajima, prijatelji i volonteri Zaklade Marija De Mattias sudjelovali su u srijedu, 17. prosinca 2014., u programu slavlja Božića u Klinici za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva 16. Animirajući bolesnu djecu, njihove roditelje i posjetitelje bolnice na jednom od bolničkih odjela, nastojali smo unijeti malo radosti u njihovu, radi bolesti opterećenu svakodnevicu. Pjesmom, toplom riječju i simboličnim poklončićima uspjeli smo izmamiti osmijeh i pridobiti njihovu pažnju i to nam je bila najveća nagrada.

Euharistijsko slavlje koje je predvodio mons. Ivan Šaško, upotpunilo je naše zajedništvo i druženje, a biskupova utješna i topla poruka te sudjelovanje bolesne djece ostat će nam u dubokom sjećanju.

Osobito zahvaljujem maloj, ali vrijednoj skupini djece: Franu, Luciji, Ivani, Katarini i Mateji, koji su na ovaj način izrazili suosjećanje sa svojim vršnjacima u bolnici i razveselili ih. A odraslima: Ani, Tajani, Maji, Vedranu i s. Moniki hvala na velikodušnoj pomoći.

s. Ljubica Radovac
22. 12. 2014.

Prethodni članakDUHOVANA OBNOVA ZA PROSVJETNE DJELATNIKE
Sljedeći članakRADOST PRIPREME ZA BOŽIĆ SA STARIJIM I NEMOĆNIM OSOBAMA