SUSRET DJECE I OSOBA S INVALIDITETOM NA GOZBI LJUBAVI U BREZOVICI

2294

Povodom Nedjelje Caritasa, održan je 13. prosinca 2014. tradicionalni susret Gozba ljubavi u Brezovici, gdje su brojni posjetitelji uživali u veselom programu djece i mladih s posebnim potrebama te učenika Osnovne škole Mato Lovrak iz zagrebačke Dubrave, kao i malih i velikih tamburaša iz Slavonskog Broda i okolice.

Susret koji promiče poštivanje cjelovitosti i dostojanstva ljudske osobe bez obzira na vrstu i težinu oštećenja njezina zdravlja organizira Zaklada “Marija De Mattias” sestara Klanjateljica Krvi Kristove, u suradnji sa zagrebačkim Caritasom, a rado uključuju i druge sudionike, dobročinitelje, volontere i studente Katoličkog bogoslovnog i drugih fakulteta.

“Riječ je o tradicionalnom susretu osoba s invaliditetom kojem se veseli 100 korisnika i 65 djelatnika Caritasove Kuće bl. Alojzija Stepinca u Brezovici”, rekao je ravnatelj Kuće Zoran Kljajić, domaćin susreta.

U zabavnom programu sudjelovala su djeca i korisnici Centra za odgoj i obrazovanje Goljak.

Caritasove kuće sv. Vinko Paulski u Oborovu, plesna skupina “Nikoline” Centra za odgoj i obrazovanje u Dubravi. Pomogli su im i njihovi vršnjaci, učenici Osnovne škole Mato Lovrak iz Dubrave i tamburaši iz Slavonskog Broda i okolice.

“To je susret koji nas obogaćuje i čini boljim i većim ljudima”, rekla je voditeljica razvoja programa Zaklade “Marija De Mattias” s. Ljubica Radovac, koja je naglasila da je cilj ovoga susreta, kao i svih dosadašnjih “u duhu solidarnosti s djecom s teškoćama u razvoju kao i odraslim osobama s invaliditetom zajedno graditi bolje društvo, osjetljivije na potrebe bližnjih”.

Gozbu ljubavi uvećali su slavonski tamburaši koji su u Brezovicu i ove godine stigli na poticaj jednog od organizatora Ante Đureka.

“Već tradicionalno dolazimo na Božićne susrete u Brezovicu, a ovaj put doveo sam KUD “Đeram” iz Čajkovaca i Šokce sa Sržnice iz Donjih Andrijaveca, male tamburaše s neizostavnim dirigentom Nenadom Seletkovićem”, rekao je Đurek.

Iz Slavonije je stiglo 65 sudionika programa, no sa sobom su dovezli i oko 300 kilograma kolača i voća te odjeću, igračke i školski pribor kojeg su djeci s posebnim potrebama darovali učenici iz tri osnovne škole: OŠ Antun Matija Reljković iz Bebrine, OŠ Stjepan Ilijašević iz Oriovca i OŠ Antun Mihanović iz Slavonskog Broda te srednja Ekonomska birotehnička škola, također iz Slavonskog Broda.

“Prije dva i pol mjeseca došao je poziv ravnatelja Kuće u Brezovici i stupio sam u akciju s ravnateljima škola”, rekao je Đurek dodajući kako su se svi rado odazvali iako je ove godine bilo već više sličnih akcija za poplavljene.

“Djecu učimo od malena kako se odreći nečeg svojega da bismo usrećili druge. Ljubav djece koja pakuju pakete i ispraćaju nas teško je opisati… puno srca stopljeno u jedno veliko slavonsko srce”, dodao je te naveo da su se akciji odazvali i privatni donatori, pekarnice pa i jedna benzinska pumpa.

Đurek je naglasio da Gozba ljubavi pomaže djeci s invaliditetom, ali i drugoj djeci koja se u zajedničkim susretima uče postupati s osobama s invaliditetom, biti pažljiviji. “To im je poticaj da pomažu drugima i nadalje u životu”, zaključio je. (Hina)

Zagreb, 14. prosinca 2014.

Prethodni članakADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA ZA ČLANOVE ZAJEDNICA KRVI KRISTOVE
Sljedeći članakDOĐITE, POKLONIMO SE ISUSU!