20 GODINA U IVANEČKOM VRHOVCU

2522

Na svetkovinu Bezgrješnog začeća Bl. Dj. Marije, 8. prosinca 2014., zajednica Klanjateljica Krvi Kristove u Ivanečkom Vrhovcu, proslavila je 20. godišnjicu svoga života i djelovanja.

Prigodan program, u riječi i slici, o dolasku sestara te njihovu životu i djelovanju u Ivancu i Ivanečkom Vrhovcu, pripremile su s. Matija Pavić i s. Danijela Anić.

Misno slavlje, uz koncelebraciju župnika vlč. Zorana Gložinića i duhovnika samostanske zajednice don Antuna Palića, predslavio je vlč. Stjepan Najman, na čiji poziv i zalaganje su sestre došle u ove krajeve.

Proslavi je nazočio lijepi broj vjernika iz Vrhovca i Ivanca te sestre Karmelićanke Božanskog Srca Isusova iz Poredja koje su u svoja dva samostana primile sestre Klanjateljice, prognane u vrijeme rata (1991.-1995) iz njihovih samostana u BiH, dok nisu izgradile samostan u Ivanečkom Vrhovcu.

Na kraju misnog slavlja nazočnima je svoju riječ uputila i regionalna poglavarica s. Ana Marija Antolović. Radosno zajedništvo se nastavilo u prostorijama samostana u zajedništvu s vjernicima, svećenicima i sestrama uz pjesmu i agape.

Sestre Klanjateljice iz Ivanečkog Vrhovca
8. prosinca 2014.

Prethodni članakSEDAM GODINA MREŽE DOBROTE
Sljedeći članakGOZBA LJUBAVI – 13. prosinca 2014.