DUHOVNA OBNOVA REDOVNICA GRADA KARLOVCA

2299

U srijedu, 3. prosinca 2014., na blagdan sv. Franje Ksavera, održana je duhovna obnova redovnica grada Karlovca. Ovo je druga godina da se redovnice okupljaju četiri puta godišnje na zajedničke duhovno rekreativne susrete, a inicijativu su pokrenule same.

Adventska duhovna obnova održana je u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove (Andrije Hebranga 11), a vodio ju je preč. Dražen Karačić, župnik župe Presvetoga Srca Isusova – Karlovac.

U klanjanju pred Presvetim oltarskim sakramentom i meditaciji, župnik se osvrnuo na pismo pape Franje redovnicima kao i poruku predsjednika Vijeća HBK za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života i predsjednika HKVRPP povodom početka Godine posvećenog života. Posebno su istaknuta tri glavna cilja o kojima govori papa Franjo: 1. „sa zahvalnošću gledati na prošlost“ da se živim održi vlastiti identitet i svi vidici karizme; 2. „živjeti sadašnjost“ živeći Evanđelje u duhu zajedništva; 3. „s nadom prigrliti budućnost“ unatoč teškoćama koje se susreću u redovništvu, počevši od krize zvanja.

U molitvi i razmišljanju uranjali smo u bogatstvo i dubinu riječi upućenih nama redovnicama, otkrivale smo odgovornost i poziv na radikalnije svjedočenje vođene Duhom Svetim u poniznosti i jednostavnosti srca. Župnik je posebno molio za redovnice, za ustrajanost i hrabrost na putu življenja svoje karizme, te zahvalio sestrama za sve što čine u Crkvi.

Zajedničko rekreativno druženje i agape nastavljeno je u prostorijama samostana. Posebnu radost sestrama je priuštila  gospođa Jelena Biličić svojom ukusnim kolačem, orahnjačom.

s. Davida Dizdar
Karlovac, 4. 12. 2014.

Prethodni članakBIBLIODRAMA U ZAGREBAČKOM DOMU “CENTAR”
Sljedeći članak20 GODINA U IVANEČKOM VRHOVCU – 8. prosinca 2014.